Teknoloji

Galaxy A90 5G ile yüksek bağlantı hızı sunan telefonlara yeni bir katkı

galaxy a90 5g samsung galaxy a91 galaxy a71

Şimdiye kadar gördüğümüz 5G telefonları genellikle üreticilerin üst sınıf ürünlerinin birer çeşidi oluyordu. Galaxy Note 10+ 5G, OnePlus 7 Pro 5G gibi modeller bunlara örnek olarak gösterilebilir. Ancak Samsung’un duyurduğu, en yeni 5G telefonu olan Galaxy A90 5G ile bu gelenek bozuluyor.

Galaxy A serisi, Samsung’un S10 veya Note 10 gibi amiral gemisi telefonlarına göre daha düşük seviyede cihazları barındıran bir seri. Galaxy A90 5G de bu seri içine yerleşen bir Android telefonu oluyor. Bu telefon bu yılı başlarında gördüğümüz orijinal modelin bir çeşidi niteliğini taşıyor.

Samsung son zamanlarda dört arka kamera veya dönebilen kamera mekanizması gibi bazı üst sınıf özellikleri içeren Galaxy A modeller çıkarıyor. Şirket böylelikle Çinli üreticilere karşı rekabette avantaj sağlamaya çalışıyor.

Aslına bakarsanız, Galaxy A90 5G bu yılın başlarında çıkan üst sınıf telefonlarda gördüğümüz niteliklere sahip. A serisi altında bulunmasına rağmen oldukça güçlü özelliklerinin olduğunu görüyoruz. 5G bağlantısı ve Samsung DeX desteğinin bir yana koyarsak, özellikleri oldukça tanıdık duruyor.

Galaxy A90 5G teknik özellikleri

Galaxy A90’da Snapdragon 855 işlemci, 6 ya da 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza gibi özellikler mevcut. Ekran 6.7 inç 1080p OLED panel barındırıyor. Ayrıca üstte yaran damla çentiğiyle bu ekran Sonsuz U niteliğini taşıyor. Ekran içi parmak izi sensörü de mevcut.

Arka tarafta üçlü kamera sistemi var. Muhtemelen Samsung’un kendi sensörünü taşıyan 48 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü de bulunuyor. Önde ise 32 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz. Pil kapasitesi 4500 mAh iken, 25W hızlı şarj desteği de mevcut.

5G bir süredir akıllı telefon pazarında fark yaratan unsurlardan bir tanesi. Kağıt üstünde bu özellikler Galaxy A90 5G modelini Xiaomi Mi 9T Pro gibi makul fiyatlı telefonların karşısına dikiyor. Ne var ki, bu telefonun rekabetçiliğini hangi ülkelerde piyasaya çıkacağı bilgisi belirleyecek. Şu an için bildiğimiz, Galaxy A90 5G modelinin yarın Güney Kore’de satışa sunulacağı şeklinde. Samsung fiyat bilgisini henüz açıklamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER