Teknoloji

Samsung Galaxy A9 Pro Çin’de resmiyet kazandı

galaxy a9 pro

Samsung bir süredir sızıntılarını ortalıkta gördüğümüz Galaxy A9 Pro’yu tanıttı. Türkiye’de de çeşitli üyelerini gördüğümüz Galaxy A serisinin bu en üst sınıf üyesi ilk olarak Çin’de piyasaya sürülecek.

Galaxy A9 Pro’da 6 inç, 2.5D kavisli ekran camıyla korunan 1080p Super AMOLED ekran yer alıyor. Sekiz çekirdekli Snapdragon 652 işlemci, Android 5.1 Lollipop ve Galaxy A9’dakine benzer şekilde 8 megapiksel ön kamera mevcut. A9’dan farklı olarak bu telefonda 16 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli arka kamera, 4 GB RAM ve 5000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Çift SIM kart desteğine sahip olan telefonda her bir kart için özel nano SIM kart yuvaları ve microSD kart genişleme yuvası yer alıyor. 4G LTE bağlantı desteği, ana ekran tuşunda parmak izi okuyucusu; Galaxy S6 ve S7 telefonlarındaki gibi metal çerçeve ile ön ve arka camlar bu telefonda da mevcut.

Galaxy A9 Pro nerede satışa çıkacak?

Galaxy A9 Pro beyaz, altın ve roze altın renk seçenekleriyle, yaklaşık 1500 TL’ye denk gelen fiyattan Çin’de satışa sunuluyor. Telefonun diğer ülke pazarlarına girip girmeyeceği şu an için bilinmiyor.

galaxy a9 pro

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER