Teknoloji

Samsung Galaxy A9 Pro hangi teknik özelliklerle gelecek?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-a9-pro-030316-1

Galaxy A9’u birkaç ay önce çıkarmış olan, ancak henüz Türkiye’ye getirmeyen Samsung, şimdi de Galaxy A9 Pro modelini çıkarmaya hazırlanıyor. Son birkaç haftadır sızıntıları web’de dolaşan bu telefon görünüş açısından normal A9 modeline benziyor. Çinli telekomünikasyon kuruluşu TENAA sayesinde bu telefonun görünüşü ve teknik özellikleri hakkında fikir sahibi oluyoruz.

A9 Pro’da da Galaxy A9’da olduğu gibi sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 652 işlemci bulunacak gibi görünüyor. Ancak A9 Pro’da ondan farklı olarak 3 yerine 4 GB RAM bulunacak ve cihaz kutusundan Galaxy A9 gibi Android 5.1 Lollipop ile değil, Android 6.0.1 Marshmallow ile yüklü olarak çıkacak.

Çin’in Telekomünikasyon Ekipman Sertifikasyon Merkezi, diğer bir deyişle TENAA adlı kuruluşu bu yeni Samsung akıllı telefonunun 8 megapiksel ön kamera, 16 megapiksel arka kamera gibi bileşenlere sahip olacağını da belirtiyor. Diğer teknik özellikler ise A9’dakiyle ortak olacağa benziyor. Bunlar 6 inç Super AMOLED, 1080 x 1920 piksel ekran, LTE bağlantı desteği, 32 GB dahili hafıza ve microSD kart desteği olarak sıralanıyor.

Galaxy A9 Pro’nun ne zaman satışa çıkacağı ve hangi ülkelerde piyasada olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak sızıntılara bakılırsa bu telefonun tıpkı normal Galaxy A9 modeli gibi öncelikle Çin’de satışa çıkmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER