Teknoloji

Galaxy A8s ekran paneli sızıntısı önemli ipuçları veriyor

galaxy a8s

Samsung çentik modasına uymayı uzun süre boyunca reddetse de, bu eğilime daha fazla kayıtsız kalmayacağını bir süre önce açıklamıştı. Şirketin kendisi adına yeni olan bu dönemi başlatmak için üç farklı çentik tasarımını değerlendirdiği belirtilirken, bu tasarımlardan ilkinin Galaxy A8s ile birlikte gözler önüne çıkacağı söyleniyor. Sadece Çin’de piyasaya sürülebileceği belirtilen A8s’e ait olduğu öne sürülen ekran panelleri, bu tasarımı şimdiden görmeyi mümkün kılıyor.

Samsung hâlihazırda telefonlarında kullandığı ekran panelini “Infinity Display” (Sonsuz Ekran) olarak adlandırıyor. Şirketin bir süre önce Infinity kelimesinin arkasına eklenen harf veya önüne eklenen etiketlerle oluşturulan başka isimlerin ticari haklarını aldığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu isimlerin hepsinin farklı birer ekran tasarımını sembolize ettiği belirtilirken, özellikle harfli modellerde temel farkın çentik tasarımları olması öngörülüyor.

Örneğin, Infinity-U modelinde son zamanlarda giderek popüler olan su damlası şeklindeki çentiğin tercih edilmesi öngörülüyor. Infinity-V modelinde ekranın üstünde V harfi şeklinde bir çentiğin olması, Infinity-O‘da ise ekranda O harfi şeklinde bir alan açılması bekleniyor. A8s’e ait olduğu belirtilen ekran panellerinin, Infinity-O tasarımına uygun olarak hazırlandığı görülüyor.

Galaxy A8s’te kullanılacak ekran paneline ait olduğu söylenen fotoğraflar, Çinli IT Home sitesi tarafından yayınlandı. Söz konusu fotoğraflarda panelin orta üst kısmında kamera için bırakılan boşluk hemen göze çarpıyor. Boşluğun bu kadar küçük olması, ortam ışığı sensörünün nereye yerleştirileceği sorusunu akıllara getiriyor. Ancak Samsung’un bu konuda başka teknolojilerden yararlandığını da unutmamak gerekiyor.

Galaxy A8s için henüz ortada somut bir çıkış tarihi bulunmuyor. Ancak Samsung’un cihazı 2019’un başları itibarıyla piyasaya sürmesi oldukça muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER