Teknoloji

Galaxy A73 için fiyat, özellik ve tasarım sızıntısı

samsung galaxy a73

Samsung Galaxy A73 için ilk sızıntılar bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Bu sızıntılara yenileri eklenmeye devam ediyor. A73’ün CAD tabanlı taslakları, geçmiş sızıntılarda görülenleri destekliyor.

A73’te 6.7 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekranın bulunması bekleniyor. Bu ekranın orta üst kısmında ön kameranın yerleştirildiği delik mevcut. Bu ön kameranın çözünürlüğü bilinmiyor. Parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapan ekranın yenileme hızının 90 Hz olduğu söyleniyor. Ancak geçmiş sızıntılarda 120 Hz yenileme hızından bahsedildiğini belirtmekte fayda var.

Telefonun arkasında ise dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu dörtlü kamera sisteminde ana kamera görevini 108 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstleneceği söyleniyor. Sistemin diğer parçalarının özellikleri ise şu an için bilinmiyor.

A73’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 750G işlemcinin olduğu söyleniyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. Ancak daha fazla bellek seçeneğinin sunulması muhtemel görünüyor. Telefonun kutusundan Android 12 işletim sistemiyle çıkması bekleniyor.

A73 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilden alacak. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 33W şarj desteğine sahip. 7.6 mm. kalınlığında plastik kasayla gelen telefon, IP67 dayanıklılık sertifikasıyla geliyor. Samsung’un Galaxy A33 ve üstü modellerde suya dayanıklı kasa sunacağına dair haberler de etrafta dolaşmaya başlamıştı.

Samsung Galaxy A73 için altın rengi ve siyah renk seçeneklerinin kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Telefonun bu ay bitmeden Hindistan’da piyasaya çıkabileceği söylense de, bu iddiaya temkinli yaklaşmak gerekiyor. Zira başka kaynaklarda telefonun geniş ölçekli üretiminin 2022’nin ikinci çeyrekten önce başlamayacağı belirtiliyor. A73’ün Hindistan’da 32999 rupi (6026 TL) karşılığında satılacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER