Teknoloji

Samsung Galaxy A73 kullanıcılarının beklediği One UI 6 güncellemesi çıkıyor

samsung galaxy a73

Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6.0 güncellemesini Galaxy S21 ve Galaxy A54 modellerinin ardından şimdi de Galaxy A73 için yayınladı. Bu yeni güncelleme, kullanıcıların mobil deneyimini önemli ölçüde iyileştirmeye odaklanıyor.

Geçtiğimiz yılın mart ayında tanıtılan Galaxy A73 5G, 6.7 inç 120 Hz Super AMOLED+ ekran, Snapdragon 778G işlemci, 32MP ön ve 108MP+12MP+5MP+5MP arka kamera, 5.000mAh pil gibi özelliklerle dikkat çekmişti. 2022 Kasım ayında Android 13’e güncellenen cihaz, şimdi Android 14 tabanlı One UI 6.0 güncellemesiyle kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Bu güncelleme, Avrupa’da başladı ve kullanıcılar Ayarlar menüsünden OTA güncellemesini manuel olarak kontrol edebilirler. Yaklaşık 3 GB ağırlığındaki bu güncellemenin, Avrupa dışındaki bölgelere de kademeli olarak yayınlanacağı bekleniyor. Güncelleme, Galaxy A73 5G için A736BXXU2DVK2 donanım yazılımı sürümü ile geliyor ve Kasım 2023 güvenlik yamasını da içeriyor.

One UI 6.0’ın sunmuş olduğu yenilikler arasında, yeniden tasarlanmış Hızlı Panel, Galeri için Yapay Zeka destekli özellikler, yeni kamera widgetları ve Samsung Studio bulunuyor. Ayrıca, çoklu görev yeteneklerinde de önemli iyileştirmeler yapılmış. Kullanıcılar artık bir açılır pencere kullanırken Son uygulamalara geçiş yaparken, pencerenin simge durumuna küçülmek yerine kullanılmaya devam edilebilecek.

One UI 6 özellikleri

Ayrıca One UI 6, Samsung klavyesi için yeni emoji tasarımı, tabletler için Windows bağlantısı, yenilenen hızlı ayarlar ve ana ekranda görev çubuğunun otomatik gizlenmesi gibi özellikler sunuyor. Paylaş panelinde resim ve video önizlemeleri, daha fazla paylaşım seçeneği, serbestçe konumlandırılabilen kilit ekranı saati ve ana ekran için basitleştirilmiş uygulama simgesi etiketleri gibi yenilikler de bu güncellemeyle geliyor. Galaxy A73 kullanıcıları ayrıca, Galeri için çift elle sürükle bırak desteği, yeni Hava Durumu araç takımı, çeşitli kamera iyileştirmeleri, daha akıllı uçak modu, Samsung İnternet tarayıcısında arka planda video oynatma, kötü amaçlı uygulamalara karşı ekstra koruma katmanı ve Bixby geliştirmelerinin yanı sıra daha fazla erişilebilirlik özelliğinden de yararlanabilecekler. Bu güncelleme, Samsung’un yazılım ve kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirme çabalarını yansıtıyor.

İLGİLİ HABERLER