Teknoloji

Galaxy A73 için 108 megapiksel kamera iddiası

samsung galaxy a72 inceleme a73

Bundan bir yıl önce orta segment bir telefonda 108 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın bulunacağını hayal etmek mümkün değildi. Ancak önümüzdeki yıl itibarıyla bu durum gerçeğe dönüşebilir. The Elec sitesinin haberine göre, Samsung önümüzdeki yıl çıkaracağı Galaxy A73 modelinde 108 megapiksel ana kameraya yer verecek.

Samsung bir süre önce 200 megapiksel çözünürlüklü sensörünü duyurmuştu. Amiral gemisi telefonlarında bu sensörü kullanacak gibi görünen şirket, 108 megapikseli de orta segmente kaydıracağa benziyor. Galaxy A73’ün ana kamerasında optik görüntü sabitleme özelliğinin bulunacağı da söyleniyor.

Amiral gemileri ve orta segment cihazlar arasındaki çizgilerin incelmesinin Samsung’u böyle bir yöne sevk ettiği düşünülüyor. Xiaomi gibi Çinli üreticiler, A73 ile yakın fiyata sahip telefonlarda 108 megapiksel çözünürlüklü kameralara yer veriyor.

Samsung şimdiye kadar A serisi telefonlarında 108 megapiksel sensörünü kullanmamıştı. Mevcut A72 modelinde 64 megapiksel ana arka kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 8 megapiksel telefoto kamera ve 5 megapiksel makro kamera bulunuyor.

Galaxy A73 ile tanışmaya şimdilik uzun bir süre var gibi görünüyor. The Elec’in haberinde telefonun çıkışı için 2022’nin mart veya nisan ayları işaret ediliyor. Galaxy A72 de bu yıl benzer bir dönemde piyasaya sürüldüğü için buna şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER