Teknoloji

Galaxy A etkinliği geliyor; Galaxy A73 ve A53 yolda

galaxy a73
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 17 Mart 2022 Perşembe günü Türkiye saatiyle 17.00’de internet üzerinden yayınlanacak yılın ikinci etkinliği için davetiyeler göndermeye başladı. Davette Awesome Galaxy A Event, yani Müthiş Galaxy A Etkinliği yazıyor ve buradan anlaşılıyor ki, bu etkinlik telefon üreticisinin orta seviye A serisi cihazlarına odaklanacak.

Samsung’un seriye Galaxy A73 ve Galaxy A53 gibi iki yeni telefon eklemesi bekleniyor. Geçen yıl Samsung, aynı zamanlarda düzenlenen bir Unpacked etkinliğinde Galaxy A72 ve A52’yi duyurmuştu. Ayrıca aynı etkinlikte, çok ön plana çıkarılmasa da, Galaxy A32 de tanıtılmıştı. Her iki telefonun da yenilenmesi bekleniyor ve muhtemelen bu ayki etkinliğe ilk bakışımızı alabiliriz.

Son çıkan söylentiler ve sızıntılar, Galaxy A73 ve A53’ün her ikisinin de 5G ile gelebileceğini gösteriyor. Aslında A52’nin zaten bir 5G varyantı vardı. Bu nedenle onun Galaxy A72’ye göre önemli bir yükseltme olacağını söyleyebiliriz. A73‘ün 6.7 inç ekrana ve Snapdragon 750G yongasına sahip olması beklenirken, A53’ün 6.5 inçlik ekranla birlikte Samsung’un kendi bünyesinde geliştirdiği Exynos 1200 çip (SoC) sistemine sahip olması bekleniyor.

17 Mart günü öğleden sonra yayımlanacak Awesome Galaxy A etkinliği Samsung YouTube kanalında ve şirketin web sitesinde olacak. Ayrıca zamanı geldiğinde de Teknoblog üzerinden takip etme imkanı sunacağız. Yeni ürünlerle ilgili detaylı bilgiler ve ayrıntılar da burada olacak.

İLGİLİ HABERLER