Teknoloji

Galaxy A73 5G sızıntısı özellikleri ve tasarımı gösteriyor

samsung galaxy a73 5g

Samsung Galaxy A73 5G hakkındaki ilk haberler geçtiğimiz eylül ayında gündeme gelmişti. Burada akıllı telefonun 108 megapiksel kameraya sahip olacağı iddia edilmişti. Samsung’dan telefon için bir açıklama gelmezken, A73 5G’nin nasıl görüneceğini gösteren görseller ortaya çıktı.

Görsellere bakıldığında A73 5G’nin A72’ye benzediği görülüyor. Telefonun ön kamerası, ekranın orta üst kısmındaki delikte yer alıyor. Arka taraftaki kamera çıkıntısı ise dört sensöre ve LED flaşa ev sahipliği yapıyor.

A73 5G’nin güç butonu ve ses kontrol tuşları sağ kenarda yer alıyor. Alt kenarda USB-C girişi, mikrofon ve hoparlör bulunuyor. 3.5 mm. kulaklık jakının kaldırılması ise alt kenarda SIM tepsisi için yer açıyor. LetsGoDigital tarafından paylaşılan bu görsellerin taslak olduğunu ve nihai tasarımın farklı olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Daha önceki sızıntılara göre, A73 5G’de Qualcomm Snapdragon 750G işlemci bulunuyor. 6.7 inç Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran, telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Ekranın yenileme hızının ise 120 Hz olduğu söyleniyor.

A73 5G’nin plastik kasa ve IP67 dayanıklılık sertifikasıyla gelmesi bekleniyor. Ana kameranın 108 megapiksel olmasına kesin gözüyle bakılsa da, diğer kamera özellikleri belirsizliğini koruyor.

Samsung Galaxy A73 5G, enerjisini 5000 mAh pilden alacak. Akıllı telefonun kutusundan Android 12 ve One UI 4 ile çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER