Teknoloji

Galaxy A72 sızıntısı kamera konusunda ipucu veriyor

galaxy a72

Samsung’un ilk beş arka kameralı telefonu olacağı söylenen Galaxy A72 hakkındaki haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Güney Kore medyasında çıkan bir haber, A72’nin kamera sistemiyle ilgili olarak biraz daha somut fikirler edinmeyi mümkün kılıyor.

Buna göre, akıllı telefonun arkasında 64 megapiksel çözünürlüklü sensör ana kamera görevini üstlenecek. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 3x zum yapabilen 8 megapiksel kamera, 5 megapiksel makro kamera ve yine 5 megapiksel “bokeh” sensörü sistemi tamamlayacak.

5 megapiksel “bokeh” sensörünün standart derinlik sensörlerinden farkının ne olacağı konusunda şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Ancak haberde A72’nin bokeh sensörünün özellikle portre fotoğraflarda kullanılacağı belirtiliyor. Böylelikle öndeki nesnenin veya kişilerin detaylarını daha iyi yansıtmak mümkün olacak.

Samsung Galaxy A72 hakkında bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Ancak zaman geçtikçe akıllı telefona dair yeni bilgilerin gün yüzüne çıkması bekleniyor. Galaxy A serisine yıl sonunda yeni modeller ekleyen Samsung’un A72’yi de aralık ayı içinde duyurabileceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER