Teknoloji

Samsung’un beş arka kameralı ilk telefonu yolda

samsung galaxy a72

Samsung’un 2018’de çıkarttığı Galaxy A9, dünyanın dört arka kameralı ilk telefonu olmuştu. Güney Koreli şirket şimdi de beş arka kameralı bir telefon üzerinde çalışıyor. Ancak bu konuda “ilk” unvanının sahibi Samsung olmayacak. Bu unvanı daha önce Nokia 9 PureView almıştı. Samsung da Galaxy A72 ile birlikte beş arka kamera yoluna girecek gibi görünüyor.

Söz konusu iddiayı Güney Kore’de yayın yapan The Elec, gazetesi gündeme getirdi. Bu habere göre, telefonda ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenecek. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 3x zum yapabilen 8 megapiksel telefoto kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü de sistemin diğer unsurları arasında sayılıyor.

Samsung bu 8 megapiksel çözünürlüklü 3x zum kamerayı kısa süre önce tanıtttığı Galaxy S20 FE’de de kullanmıştı. Bu kameranın Galaxy A72’ye uzun odak mesafelerinde işe yarayabilecek optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğini de getireceği belirtildi. Galaxy A72’de OIS’in bulunacağı daha önce de başka bir dedikoduda gündeme gelmişti. Telefonun önünde ise 32 megapiksel bir kameranın yer alacağı söyleniyor.

Samsung’un A72’nin yanında A52 modelini de duyurması bekleniyor. Bu modelde de, tıpkı Galaxy A51’de olduğu gibi, dört arka kameranın yer alacağı belirtildi.

Samsung’un Galaxy A72 ve A52’den oldukça umutlu olduğu söyleniyor. Şirketin iki telefon için toplamda 30 milyonluk bir satış rakamı öngördüğü belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER