Teknoloji

Galaxy A72 4G’nin özellikleri Google Play Console kaydıyla doğrulandı

samsung galaxy a72

Samsung Galaxy A72 4G hakkındaki pek çok detay, kısa süre önce ortaya çıkan bir sızıntı sayesinde görülmüştü. Akıllı telefon şimdi de Google Play Console’da boy gösterdi. Google Play Console kaydı, Galaxy A72 4G’nin Qualcomm Snapdragon 720G işlemciyle geleceğini doğruluyor.

Google Play Console kaydına göre, akıllı telefonun kalbindeki Snapdragon 720G’ye 6 GB RAM eşlik ediyor. Ancak telefonun 8 GB versiyonunun olacağı da biliniyor. Kutusundan Android 11 ile çıkacak olan telefon, 3 yıl boyunca Android güncellemesi alacak. Samsung 4 yıl boyunca da telefon için güvenlik yaması çıkaracak. Telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olacak.

Google Play Console kaydı, Galaxy A72 4G’nin HD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağını gösteriyor. Dedikodulara göre, 6.7 inç büyüklüğündeki bu ekranın yenileme hızı da 90 Hz olacak. 5G versiyonda ise yenileme hızının 120 Hz olması bekleniyor.

samsung galaxy a72 4gDiğer sızıntılara geri dönüldüğünde 64 megapiksel ana arka kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 8 megapiksel telefoto kamera ve 2 megapiksel makro kamera telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Cihazın önünde ise 33 megapiksel kameranın bulunacağı belirtiliyor. IP67 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası, 5000 mAh pil ve 25W şarj adaptörü de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Samsung Galaxy A72 4G, Avrupa’da 450 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Cihazın bu ay içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER