Teknoloji

Galaxy A70 için gelen Android 10 güncellemesi sorun çıkardı

galaxy a70 inceleme android 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Android telefonlarını güncelleme konusunda iyi bir performans sergiliyor. Özellikle son yıllarda amiral gemisi telefonları başta olmak üzere, birçok modelini bir üst Android sürümüne geçirme konusunda hızlı ilerliyor. Ancak bu hız bazen Galaxy A70 gibi orta segment modellerde soruna neden olabiliyor.

SamMobile’ın haberine göre, geçen ay içinde dağıtımına başlanan Galaxy A70 için Android 10 güncellemesi bazı telefonlarda kilitlenmeye neden oldu. En azından Hollanda’da dağıtılan sürümün böyle bir probleme yol açtığı söyleniyor.

Sorun şirketin telefondaki şarj sistemini modüle etmek için iki farklı PCB (baskılı devre kartı) türü kullanmasından kaynaklanıyor. Ne yazık ki, Samsung’un Android 10 güncellmesi daha yeni olan çeşide uygun şekilde ayarlandığı için, daha eski PCB’yi taşıyan ürünlerde sorun çıktı. Sonuç olarak, güncelleme uygulandığı zaman, şarj PCB’si hatalı biçimde çalışıyor ve telefon da açılmıyor. Çünkü pilin şarj olmadığını zannediyor.

Daha da kötüsü, SamMobile’ın haberinde belirtildiği gibi, bu problemi çözmek için bir yazılım çözümü yok. Telefonda sorun çıktıysa, tekrar kullanılabilir hâle getirmek için eski PCB’yi yenisiyle değiştirmek gerekiyor. Bu da sadece bir Samsung yetkili servisinde gerçekleştirilebiliyor.

Sorunun şu an için genellikle Hollanda’da yoğunlaştığı belirtiliyor. Ancak diğer ülkelerdeki telefonların etkilenmesi de muhtemel görünüyor. Sorun daha çok eski PCB ile satışa çıkan ne kadar sayıda Samsung telefonuyla ve bunların nerede satıldığıyla ilgili gibi görünüyor.

Söz konusu haberde Samsung’un güncellemeyi Hollanda’da dağıtmaya devam edildiği de belirtiliyor. Şirket, henüz bu sorunla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Sorunun ne kadar cihazı etkilediği, güncellemenin durdurulup durdurulmayacağı ile ilgili bir bilgi gelmedi. Eğer bir bilgi ulaşırsa, onu da aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER