Manşetler

Samsung yenilenen 2016 model Galaxy A serisini duyurdu

samsung-galaxy-a7-2016-031215

Samsung Galaxy A serisi cihazların güncellenmiş 2016 model versiyonları duyuruldu. Güney Koreli üreticinin orta segment akıllı telefon serisi içinde Galaxy A3, Galaxy A5 ve Galaxy A7 cihazları bulunuyor.

İkinci nesil Galaxy cihazları bazı küçük değişikliklerle geliyor. Örneğin A3 ve A5’te daha büyük ekranlar, daha ince ekran çerçeveleri, parmak izi okuyucuları bulunuyor. Ayrıca A5 ve A7 için de Samsung Pay desteği getiriliyor.

Üç Galaxy A modeli arasında en fazla dikkat çekici olan ekran büyüklüğü. Galaxy A7’de 5.5 inç ekran yer alırken Galaxy A5’in ekranı 5.2 inç, A3’ün ekranı ise 4.7 inç. Cihazlar Samsung’un metal ve camdan oluşan mevcut tasarım yaklaşımından ilham alıyor ve Galaxy S6’nın standardına yakın bir biçimde geliyor.

Galaxy A7 ve A5’in ikisi de Samsung Pay’i, şirketin NFC ve Güvenli Manyetik İletim (MST) yöntemlerini destekleyen mobil ödeme sistemlerini destekliyor. Bunun yanı sıra cihazlarda yer alan parmak izi sensörleri sayesinde parmak izi doğrulaması da yapılabiliyor.

Galaxy A serisinin her bir üyesinde kameralarda güncelleme yapıldı. Arkada 13 megapiksel, önde de 5 megapiksel kameralar bulunuyor. Her biri f/1.9 lensle donatılırken A7 ve A5’te arka kameralarda Optik Görüntü Sabitleme (OIS) sistemiyle daha keskin görüntüler üretilebiliyor.

Galaxy A3, Galaxy A5 ve Galaxy A7 2016 modellerinin her birine ait teknik özellikleri aşağıdaki galeride yer alan bilgilendirme tablolarında bulabilirsiniz:

Samsung bu üç yeni 2016 model Galaxy A telefonunun aralık ayı ortalarında Çin’de piyasaya çıkacağını, daha sonra da diğer ülke pazarlarına gireceğini kaydetti. Ülkelere göre fiyatlar da piyasaya çıkış zamanı geldiğinde belli olacak.

İLGİLİ HABERLER