Manşetler

Samsung Galaxy A7 (2018) Ön İnceleme

samsung galaxy a7 (2018)

Samsung Galaxy A7 (2018) geçtiğimiz yıllardaki Galaxy A7 modelleri gibi yılın hemen başında gelmedi. Öncelikle A8 ve A6 gibi modelleri çıkaran Samsung, A serisinin yeni orta segment üyesini geçen ayın sonlarına doğru duyurmuştu.

Malezya’daki Galaxy Unpacked etkinliğinde, Galaxy A9’u tanıtmadan önce bu Android telefonundan kısaca bahsetti. Bu vesileyle İstanbul’da düzenlenmiş olan etkinlikte, Galaxy A9 ile birlikte Galaxy A7 (2018) de gösterildi. Biz de bu sayede deneyimleme imkanı elde etmiş olduk.

samsung galaxy a7 (2018)

2018 model Galaxy A7, bu yılın başından beri gördüğümüz Galaxy A8 veya A6 gibi modellerle aynı hissi veren bir akıllı telefon. Ön ve arkayı kenarları da çevreleyen metal iskelet buluşturuyor. Cam yüzeyin sürtünmesi yüksek, bu sayede telefon rahat kavranıyor, elden kayıp gitme durumu söz konusu değil. Arkadaki cam kenarlara doğru az bir kavis yapıyor. Galaxy A7, Galaxy Note 9 veya S9+ gibi amiral gemisi telefonlara göre daha ince gibi hissettiren bir telefon olmasıyla da dikkatimizi çekiyor. Arka camın parmak izini fazlasıyla tuttuğunu da söylemeden geçmeyelim.

Galaxy A9’un arkasında dört kamera var. Galaxy A7, sahip olduğu üç arka kamerayla büyük kardeşinin habercisiymiş. 24 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya derinlik algılama ve geniş açı özellikli iki adet kamera daha eşlik ediyor. Bunlar dikey eksende yerleştirilmiş. Kamera uygulamasına baktığımızda, Otomatik mod içinde, LG’nin telefonlarından alıştığımız biçimde, geniş ve dar açı arasında geçiş yapmayı sağlayan bir düğme bulunuyor.

samsung galaxy a7 (2018)

Samsung, yeni Galaxy A serisi telefonlarında farklı şeyler deniyor. Örneğin, Galaxy A7 modelinde parmak izi okuyucusu arkaya değil, Sony’nin bazı Xperia telefonlarında gördüğümüz gibi sağ kenara, güç butonuna yerleştirilmiş. Bu yerleşim bazı kullanıcıların daha çok hoşuna gidecektir. Bunun dışında Android 8 Oreo ile yüklü olarak gelen telefonda Samsung Experience kullanıcı arayüzü mevcut. Deneyim bakımından diğer Samsung telefonlarından çok büyük fark bulunmuyor. Super AMOLED ekran sayesinde sürekli açık ekran özelliği de kullanılabiliyor.

samsung galaxy a7 (2018)

Ekran demişken 6 inç, Full HD+ Super AMOLED ekran, beklediğimiz gibi yüksek parlaklığa ve canlı renklere sahip. Çözünürlük yeterli görünüyor. Samsung, çentik modasına uymayı reddediyor, ekranı mümkün olduğu kadar sınırlara yaymaya çalışıyor. S9 veya Note 9’daki gibi kenarlara kavis yapan ekran bulunmuyor. Bunun dışında gayet kullanışlı bir ekranın var olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Donanım bileşenleri bakımından Galaxy A7 (2018) orta segment sınırları içinde ilerliyor. Türkiye’ye kasım ayında gelecek versiyonda 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası bulunacak. 3300 mAh kapasiteli pil de mevcut. Günlük işleri rahat bir şekilde yerine getirecek, kullanıcıları yarı yolda bırakmayacak bir telefon gibi görünüyor. Keşke Samsung, A9’da olduğu gibi bu telefonda da microUSB yerine USB-C portuna yer verseydi. Eğer elimize gelirse daha detaylı bir şekilde test eder ve deneyimlerimizi aktarırız.

İLGİLİ HABERLER