Teknoloji

Galaxy A6s Samsung’un taşerona ürettirdiği ilk telefon

samsung galaxy a6s

Samsung Çin pazarı için iki yeni Galaxy A serisi telefon tanıttı. SamMobile‘ın haberine göre bu modeller Galaxy A6s ve Galaxy A9s.

Galaxy A9s, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Galaxy A9‘un Çin pazarına özel versiyonu olma özelliğini taşıyor. Bu orta segment telefonun arkasında da aynı şekilde dört adet kamera bulunuyor.

Galaxy A6s’in ilginç olan tarafı ise, bunun Samsung’un ilk ODM telefonu, yani başka bir üretici tarafından üretilen ilk donanımı olması. The Korea Herald‘ın haberine göre, Samsung giriş ve orta segment Galaxy telefonlarını Çin pazarı için Wingtech adlı bir orijinal tasarım üretim şirketine ürettirmek için görüşmeler yapıyor. Aynı şirket Xiaomi markalı telefonların da üretimini üstleniyor.

galaxy a9s
Galaxy A9s

Galaxy A6s’in arkasında 12 megapiksellik iki adet kamera var. Önde de 12 megapiksel kamera bulunuyor. Ekran 6 inç, 1080p Super AMOLED panele sahip. Snapdragon 660 işlemcili bu telefonda 6 GB RAM, 64 ya da 128 GB depolama alanı seçenekleri bulunuyor. Telefonun fiyatı 1800 yuandan (1455 TL) başlıyor ve şu an için sadece Çin’de satılacak gibi görünüyor.

Bu iki telefon Samsung’un Çin ve Hindistan’da pazarları artırma stratejisinde önemli bir değişimi de temsil ediyor. Şirket bu iki pazarda Huawei ve Xiaomi gibi Çinli telefon üreticilerine karşı rekabet etmekte zorlanıyor. Strategy Analytics‘in raporuna göre Samsung’un Çin pazarındaki payı yüzde 1’den az. Bu durum şirketin Çin’deki iki fabrikasından birini kapatmayı düşünmesine neden oluyor. Bir yandan da üretim maliyetlerini azaltmak için ODM şirketleriyle iş birlikleri artırılıyor.

Ayrıca Samsung Mobile CEO’su DJ Koh, yakın zamanda CNBC‘ye verdiği demeçte, şirketin stratejisini, teknolojiyi ve ayırt edici özellikleri amiral gemisi modeller yerine orta segmentten başlayarak pazara sunma şeklinde değiştirdiğini söylemişti. Galaxy A9s bunun en son örneklerinden biri. Eğer Galaxy A6s de Çin’de iyi performans gösterirse, şirketten daha fazla ODM telefonu görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER