ManşetlerTeknoloji

Samsung Galaxy A Serisinin yeni üyeleri A35 ve A55, ekran ve kameraları ile tam not aldı

samsung galaxy a55 galaxy a35

Bu hafta başlarında, Samsung’un merakla beklenen akıllı telefonları Galaxy A35 ve A55 küresel pazarda tanıtıldı. Kamera ve ekran değerlendirme konusunda otorite kabul edilen DxOMark, yakında Türkiye’de görmeyi beklediğimiz her iki telefon için de olumlu yorumlarda bulundu.

Galaxy A35 ve A55 ekran kalitesinde sınırları zorluyor

Özellikle DxOMark, her iki modeli de kendi fiyat aralıklarında “ekran şampiyonu” olarak nitelendirdi. 400 dolar altı yurt dışı fiyat aralığındaki telefonlar arasında Galaxy A35, 500 dolar altı cihazlar arasında ise Galaxy A55 zirvede yer alıyor.

DxOMark’ın testlerine göre, Galaxy A35, 1344 nit’lik zirve parlaklığına ulaşırken, A55 ise 1638 nit’lik etkileyici bir parlaklık değerine çıkabiliyor. Bu değerler, geçen yılın Samsung amiral gemisi Galaxy S23’ün DxOMark değerlendirmesinde ulaştığı 1600 nit’e yakın ya da onu geçen rakamlar olmasıyla da dikkat çekiyor. Böylelikle orta segment akıllı telefonların, amiral gemisi seviyesindeki parlaklık değerlerine ulaşabilmesi önemli bir başarı olarak öne çıkıyor.

Her iki telefonun da farklı ışık koşullarında mükemmel renk doğruluğu ve HDR video oynatımında gösterdikleri üstün performans, DxOMark test ekibi tarafından övgüyle karşılandı.

Ayrıca, Galaxy A35, fiyat kategorisinde ikinci en iyi kamera sıralamasını elde ederken, özellikle dış mekan fotoğrafçılığı ve video kaydı konusunda rakiplerinin önüne geçiyor. Buna karşılık, Galaxy A55 kamera performansı açısından kendi segmentinde on beşinci sıraya yerleşti. Standart koşullar altında iyi performans sergilemesine rağmen, telefonun karşı ışık, düşük ışık senaryoları ve hareketli sahneleri yakalamada zorlanabileceği belirtiliyor.

Teknik özelliklere kısa bir bakış atacak olursak, her iki Galaxy A akıllı telefon da 6.6 inç Super AMOLED ekran ile geliyor ve Full HD+ çözünürlük, 120Hz yenileme hızı sunuyor. Galaxy A55, Exynos 1480 çipseti ile güçlendirilmiş olup, 12GB RAM ve 256GB dahili depolama alanı seçenekleriyle sunuluyor. Galaxy A35 ise, Exynos 1380 ile güç buluyor ve 8GB RAM ile 256GB dahili depolama alanına sahip.

Kamera donanımı açısından, A55’te OIS özelliğine sahip 50MP ana kamera, 12MP ultra geniş açılı kamera ve 5MP’lik bir kamera bulunuyor. Galaxy A35’te ise 50 megapiksel ana sensör, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro kamera yer alıyor.

Her iki model de 5000mAh kapasiteli bir batarya ile destekleniyor ve 25W kablolu şarjı destekliyor. Bu özelliklerle Samsung, kullanıcılarına hem yüksek performans hem de uzun pil ömrü sunmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER