Teknoloji

Samsung Galaxy A55’in özellikleri için ilk sızıntı geldi

galaxy a55

Samsung Galaxy A55 önümüzdeki yılın şimdiden merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Mart ayında resmiyet kazanması öngörülen akıllı telefonla ilgili bilgiler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. GalaxyClub sitesinin haberi, akıllı telefonun işlemcisi ve ana kamera özellikleri konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Samsung’un A55’i S5E8845 model numaralı bir işlemciyle test ettiği söyleniyor. Bu işlemcinin henüz resmiyet kazanmayan Exynos 1480 olduğu tahmin ediliyor. Zira Exynos 1380 ve 1280 sırasıyla S5E8835 ve S5E8825 model numaralarını taşıyor. Bu işlemcilerin Galaxy A54 ve A53’te kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Exynos 1480’de AMD üretimi bir GPU’nun bulunabileceği gibi ilginç bir iddia da gündemde. Bu ayın başlarında Samsung’un daha gelişmiş görsel performans için AMD ile çalışmaya başlayabileceğine dair haberler etrafta dolaşmıştı. Güney Koreli şirketin AMD tercihinin nedenlerinden birinin de yapay zekâ olduğu söyleniyor. Yine de, bu haberlerin henüz doğrulanmadığını belirtmekte fayda var.

Galaxy A55 selefiyle aynı ana kamerayı taşıyacak

Sızıntıya göre; Galaxy A55, 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayla gelecek. Bu da Samsung’un kamera konusunda bir değişiklik yapmadığını gösteriyor. Zira Galaxy A54‘te de 50 megapiksel bir ana kamera mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER