Teknoloji

Galaxy A53 5G ve A33 5G’nin destek sayfaları görüldü

samsung galaxy a53 5g

Samsung Galaxy A53 5G hakkındaki haberler geçtiğimiz eylül ayından bu yana etrafta dolaşıyor. O günden bu yana telefona dair bilinenlere de yenileri eklenmiş durumda. Görünen o ki, Samsung’un yeni orta segment telefonu çok yakında A33 5G modeliyle birlikte gözler önüne çıkacak. Her iki telefonun destek sayfaları Samsung’un internet sitesinde görüldü.

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S22 serisi 9 Şubat’ta gözler önüne çıkacak. Güney Koreli şirketin A53 5G ve A33 5G’yi bu tarihten önce tanıtması muhtemel görünüyor. Bu iki telefonu daha önce tanıtmak, söz konusu cihazları Galaxy S22 serisinin gölgesinde kalmaktan kurtarabilir.

A53 5G bütçesini fazla zorlamak istemeyenler için uygun bir seçenek olabilir. Sızıntılara göre, telefonun arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunacak. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. Ultra geniş açılı kameranın, 5 megapiksel makro kameranın ve 2 megapiksel derinlik sensörünün de sistemi tamamlayacağı belirtiliyor.

6.4 inç Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran da A53 5G’nin bilinen özellikleri arasında yer alıyor. Bu ekran üzerindeki delik, telefonun ön kamerasına da ev sahipliği yapacak.

Galaxy A53 5G hakkındaki sızıntılarda telefonun Samsung’un Exynos 1200 işlemcisiyle geleceği ve minimum RAM kapasitesinin 8 GB olacağı görülmüştü. Şirketin bazı bölgelerde telefonu Qualcomm markalı bir işlemciyle veya MediaTek’in Dimensity 9000 işlemcisiyle çıkarabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER