Teknoloji

Galaxy A53 5G resmi duyurudan önce satışa çıktı

galaxy a53 5g

Samsung, Galaxy A ailesinin yeni üyelerini 17 Mart’ta gözler önüne çıkaracak. Bu etkinlikte tanıtılması beklenen telefonlardan biri olan Galaxy A53 5G, Sırbistan’da gayrı resmi olarak da olsa satışa sunulmuştu. Telefonun duyurudan önce satıldığı ülkeler arasına Kenya da katıldı. Kenya’da telefonun 45000 Kenya şilini (5809 TL) karşılığında satışa sunulduğu görülüyor.

Duyurulmadan satışa çıkan A53 5G’nin bazı özellikleri de şimdiden biliniyor. Akıllı telefonun kalbinde Exynos 1200 işlemcinin bulunduğu ve telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pilin verdiği görülüyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü de sistemi tamamlıyor. Ön kamera çözünürlüğü ise 32 megapiksel.

A53 5G’de işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Telefon kutusundan Android 12 işletim sistemi ve One UI 4 kullanıcı arayüzüyle çıkacak.

Henüz duyurulmayan Samsung Galaxy A53 5G, Vietnamlı bir YouTuber tarafından da kutusundan çıkarıldı. Kutu açma videosu, telefonun kutusunda USB-C kablosu ve SIM kart iğnesinin bulunduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER