Teknoloji

Galaxy A52 5G resmi duyurudan önce e-ticaret sitesinde görüldü

galaxy a52 5g

Samsung Galaxy A52 5G henüz resmiyet kazanmış değil. Telefonun duyurusunun bu ay içinde yapılması bekleniyor. Ancak akıllı telefonla ilgili sızıntılar da tam gaz devam ediyor. Bu sızıntıların en yenisi Suudi Arabistan’dan geldi.

A52 5G, henüz duyurulmamasına rağmen Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren bir e-ticaret sitesinde görüldü. Buradaki kayıt sayesinde Samsung’un yeni akıllı telefonuna dair detayların hemen hemen hepsine erişmek mümkün oluyor.

Buna göre, akıllı telefonda 2400 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.5 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Bu ekran telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor ve Gorilla Glass cam ile korunuyor. Gorilla Glass’ın hangi versiyonunun tercih edildiği ise belirsizliğini koruyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 750G işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanının üzerine 1 TB ekleniyor. Suudi Arabistan kaynaklı sızıntıda tek bir yapılandırma seçeneği görülse de, bu seçeneklerin bölgeden bölgeye değişmesi muhtemel görünüyor.

Galaxy A52 5G’de ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. Bu sistem 4K video kaydı yapabiliyor. Büyük ihtimalle geniş açılı olan 12 megapiksel kamera ile iki adet 5 megapiksel sensör bu sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksel sensör bulunuyor.

Galaxy A52 5G’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pil sağlayacak. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil 25W şarj desteğine sahip. 3.5 mm. kulaklık jakı taşımıyor gibi görünen telefonda NFC desteği mevcut.

Akıllı telefonun işletim sistemi Android 10 olarak görünse de, bunun yanlış yazılmış olma ihtimali bir hayli yüksek. Telefonun kutusundan Android 11 ile çıkması bekleniyor. A52 5G benchmark testinden de Android 11 ile geçmişti.

Galaxy A52 5G, Suudi Arabistan’da 1650 riyal (3314 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER