Teknoloji

Galaxy A32 de tanıtıldı: 6.4 inç Super AMOLED ekran, Helio G80 işlemci

samsung galaxy a32

Samsung, Galaxy Awesome Unpacked etkinliğinde sahneyi Galaxy A72 ve Galaxy A52 modellerine vermiş olsa da, Galaxy A32 de Galaxy A serisinin yeni üyelerinden bir tanesi oldu. Bu telefon, daha büyük ekranlı ve yüksek fiyatlı yeni kardeşlerinin ilgi çekici özelliklerini biraz daha makul pakette sunuyor.

Galaxy A32, bütçe konusunda hareket alanı A52 ve A72’ye kadar geniş olamayan kullanıcı kitlesini hedefliyor. Bu telefon da cam ve plastik birleşimi bir tasarımla geliyor. Diğer iki telefonun aksine, bu telefonun arka yüzü parlak ve plastik kullanılmış. Bu telefonda da diğer yeni Samsung Galaxy telefonları gibi siyah, beyaz, mavi ve lavanta gibi renk seçeneklerini görüyoruz. Ayrıca kamera modülü de çok daha sade ve sadece kameraların dışa doğru çıkıntı yaptığını görüyoruz. Bunun dışında ön tarafta da diğer telefonlardaki Sonsuz-O yerine Sonsuz-U ekran bulunuyor.

Samsung, bu telefonda da Full HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekrana yer veriyor. Ekran büyüklüğü ise 6.4 inç.  Bu ekran da video izleme, internette gezinme gibi işler için yeterli bir ekran sunuyor. Ekran içi parmak izi okuyucusunu bu telefonda da görüyoruz. İşlemci tarafında ise MediaTek Helio G80 işlemcinin bulunduğunu görüyoruz. Bu işlemci de MediaTek’in oyun performansı tarafında güçlü işlemcilerinden bir tanesi. Pil tarafına baktığımızda da, bu telefonu da 5000 mAh kapasiteli pille geleceğini görüyoruz.

samsung galaxy a32

Galaxy A32 de Android 11 ve bunun üstünde One UI 3 ile yüklü olarak geliyor. Büyük ekranla rahatlıkla kullanılabilecek kullanıcı arayüzü unsurları, uygulama kısayolu simgeleri bu kullanıcı arayüzünde mevcut durumda. Telefonun hedef kitlesi olan gençler, bu kullanıcı arayüzünden memnun kalacaktır.

Samsung Galaxy A32 kamera özellikleri

Kamera tarafında Galaxy A32, 64 megapiksel ana kamera içeriyor. Ancak bu kamera A72 ve A52’deki optik görüntü sabitleme özelliğini içermiyor. Diğer kameralar ise 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel derinlik kamerası ve 5 megapiksel makro lens olarak veriliyor. Ön tarafta ise 20 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz.

Samsung Galaxy A32 de, diğer yeni telefonlar olan Galaxy A52 ve Galaxy A72 gibi Türkiye’de satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER