Teknoloji

Galaxy A32 4G versiyonu 5G olmayan ülkeler için geliyor; işte özellikleri

galaxy a32 4g

Samsung Galaxy A32, şirketin en ucuz 5G telefonu olarak geçtiğimiz haftalarda tanıtılmıştı. Samsung, bu telefonun satışına Avrupa’da başlamıştı. Bu Android telefonun 5G özelliği bulunmayan versiyonu, Galaxy A32 4G modeli geliyor.

Galaxy A serisinde farklı fiyat aralıklarında, çoğu kullanıcının bütçesine uygun modeller çıkarılıyor. Galaxy A32 5G modeli de 5G bağlantısını daha uygun fiyattan isteyenler için isabetli bir model olmuştu. Şimdi Samsung, 5G desteğinin bulunmadığı ülkeler için Galaxy A32 LTE modelini sunuyor.

Galaxy A32 5G ve A32 LTE modelleri arasındaki tek fark 5G bağlantısının bulunmaması değil. Yeni Galaxy A32’nin özellikleri ortaya çıktıktan sonra, bu telefonun daha küçük boyutlu, 6.4 inç AMOLED ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Halbuki 5G modelde 6.5 inç ekran yer alıyor.

İlginçtir ki, sadece LTE özellikli Galaxy A32’nin 5G versiyonundan daha iyi kamera özellikleri bulunuyor. Bu telefonda dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. 64 megapiksel, 8 megapiksel, 5 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü kameraları görüyoruz. 5G versiyonunda da benzer şekilde dörtlü kamera kurulumu vardı, ancak lensler 48, 8, 5 ve 2 megapiksel çözünürlüğe sahip. Hatta selfie kamera çözünürlüğü de 13 megapikselden 20 megapiksele çıkarılmış.

5G modelinde MediaTek’in MT6853 Dimensity 720 5G işlemci bulunuyor. LTE modelinde ise aynı işlemci bulunmuyor. Hâlâ sekiz çekirdekli CPU var, ancak Samsung bu işlemciyle ilgili detayları tam olarak vermedi.

A32 5G modelinden farklı olarak, sadece LTE özellikli modeli 64 GB çeşidine de sahip olacak. Teknik özellikler listesine baktığımızda Samsung’un LTE modelini daha da doldurduğunu, böylelikle 5G modeliyle aynı fiyatı isteyebileceğini görüyoruz. Diğer taraftan sadece LTE özellikli Galaxy A32 modeli farklı ülke pazarları için tasarlandı. Bu modeli Türkiye’de de görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER