Manşetler

Samsung Galaxy A serisinin en yeni üyesi Galaxy A24 resmiyet kazandı

samsung galaxy a24 galaxy a25

Samsung Galaxy A24 bir süredir devam eden sızıntıların ardından resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefonun görselleri ve özellikleri Samsung’un Vietnam ofisinin internet sitesi aracılığıyla paylaşıldı. Fiyat ve çıkış tarihi konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

A24’te 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekranın üstündeki damla çentik, 13 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Ekranın yenileme hızı konusunda ise henüz resmi bir bilgi verilmiş değil. Ancak daha önceki dedikodular 90 Hz bir paneli işaret ediyor.

Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Helio G99 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı içinse tek seçenek 128 GB. Bu alanı microSD kartla genişletmek mümkün oluyor.

samsung galaxy a24

A24’te ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu kamerada optik görüntü sabitleme özelliği de mevcut. 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera sistemi tamamlıyor.

samsung galaxy a24

Galaxy A24 5000 mAh pille geliyor

Yazılım tarafında kullanıcıları Android 13 ve One UI 5.1’in beklediği tahmin ediliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 25W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil bulunuyor.

samsung galaxy a24

Samsung Galaxy A24 için siyah, koyu kırmızı, yeşil ve gümüş olmak üzere dört renk seçeneği bulunuyor. Fiyat için açıklama gelmese de, telefonun Avrupa’da 200 avronun altında bir fiyatla satılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER