Teknoloji

Samsung Android 14 ve One UI 6 dağıtımına Galaxy A24 ile devam ediyor

samsung galaxy a24

Samsung Android 14 ve One UI 6 güncellemesini mümkün olduğunca çok sayıda telefona götürmek için çıktığı yolculukta hız kesmeden devam ediyor. Bu yolculukta Galaxy A serisinin derinliklerine doğru inen şirket, şimdi de Galaxy A24 modelini Android 14 ile buluşturmaya başladı.

İlk etapta Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki kullanıcılar güncellemeyle tanışmış gibi görünüyor. A245FXXU3BWK3 model numarasıyla dağıtıma çıkan güncellemenin fazla zaman geçmeden diğer bölgelerde de kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Uygun fiyatlı bir telefon olan A24, Türkiye’de hâlihazırda 10 bin TL’nin biraz üstünde fiyatlarla satılıyor. Android telefon üreticilerinin güncellemeleri amiral gemisi telefonlarına hızlı şekilde götürmesi doğal bir durum olsa da; Samsung, orta segment ve uygun fiyatlı güncellemelerini de hızlı şekilde güncelleyerek ayrıcalıklı bir konuma yerleşiyor. Bu noktada Samsung’un da dağıtıma amiral gemisi Galaxy S23 serisiyle başladığını belirtmekte fayda var.

Galaxy A24 öncesinde A14 de Android 14 ve One UI 6 güncellemesini almıştı

Galaxy A24, Android 14 ile birlikte Samsung’un en yeni kullanıcı arayüzü olan One UI 6’yı da alıyor. Bu kullanıcı arayüzünün getirdiği yenilikleri incelememizde bulabilirsiniz. Samsung daha önce Galaxy A14 ve A53 modellerini de One UI 6 ile buluşturmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER