Teknoloji

Samsung’un 2023 model Galaxy A telefonları için ilginç kamera iddiası

galaxy a24
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy A serisi Samsung’un en popüler ürünlerinden bazılarını barındırıyor. Şirketin 2023’te bu seriye ekleyeceği cihazlarla ilgili iddialar da şimdiden etrafta dolaşıyor. Güney Kore kaynaklı bir habere göre; Galaxy A24, A34 ve A54 modellerinin kamera modüllerinde derinlik sensörü bulunmayacak.

Samsung’un bu hamlesinin kısa süre önce ilk akıllı telefonunu tanıtan Nothing’i hatırlattığı söylenebilir. Ancak Güney Koreli şirketin makro kamerayı modülde tutacağı belirtiliyor. Nothing Phone 1’de sadece ana kamera ve ultra geniş açılı kamera bulunuyor. Nothing ve Samsung bu noktada ayrılıyor.

Pek çok orta segment telefonda sadece ana kamera ve ultra geniş açılı kamera gerçek anlamda işe yarıyor. Ancak pek çok üretici kamera modülüne bir derinlik sensörü veya makro kamera yerleştirmeyi tercih ediyor.

Galaxy A24 ve A54 50 megapiksel kamerayla gelecek

Bu sensör enflasyonunun potansiyel müşterilerin kararlarına olan etkisi bilinmiyor. Ancak Samsung’un orta segment telefonlarında kamera sayısını azaltması durumunda bunun diğer üreticileri de benzer bir yola gitmeye teşvik edeceği söylenebilir.

Habere göre, Galaxy A24 50 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro kamerayla gelecek. A34’te ana kamera çözünürlüğü 48 megapiksele inecek. A54’te ise 50 megapiksel ana kameraya 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve yine 5 megapiksel makro kamera eşlik edecek. Derinlik sensöründen vazgeçen Samsung’un diğer sensörleri geliştirmeye odaklanacağı belirtiliyor. Samsung’un A34’ü mart, A54’ü ise nisan ayında tanıtacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER