Teknoloji

Galaxy A21s tanıtıldı: 6.5 inç ekran, dört arka kamera, 5000 mAh pil

samsung galaxy a21s a22 android 11

Samsung Galaxy A21s, bir süredir devam eden sızıntıların sonunda resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefon önümüzdeki ay itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayacak. Samsung’dan fiyat konusunda kesin bir bilgi gelmese de; şirket üst sınıf özelliklerin uygun fiyatlar karşılığında sunulacağının sözünü verdi.

Galaxy A21s’te 6.5 inç büyüklüğünde Sonsuz-O ekran bulunuyor. Bu ekranın çözünürlüğünün HD+ olması biraz hayal kırıklığı yaratsa da, ekranın büyüklüğü sayesinde bu hayal kırıklığı biraz azalıyor. Ekranın sol üst köşesindeki delikte telefonun ön kamerası yer alıyor.

Akıllı telefonun arka panel tasarımı da Samsung’un bu yıl çıkardığı diğer orta segment telefonlara oldukça benzer. Güney Koreli şirketin holografik tasarım anlayışının izlerinin görüldüğü arka panelin ortasında telefonun parmak izi tarayıcısı bulunuyor.

Arka panelin sol üst köşesinde ise Galaxy A21s’in kamera sistemi kullanıcıları karşılıyor. Bu sistemde L şeklinde sıralanmış dört kamera sensörü yer alıyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörüne 8 megapiksel ultra geniş açılı, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik sensörleri eşlik ediyor. Telefonun ön kamera çözünürlüğü ise 13 megapiksel.

Galaxy A21s’in teknik özellikleri gerçekten de uygun fiyatlı bir cihaz için etkileyici görünüyor. Akıllı telefonun kalbinde 2 GHz, sekiz çekirdekli bir işlemci bulunmuyor. İşlemcinin ismi resmi olarak açıklanmasa da, daha önce çıkan dedikodularda Galaxy A21s’in Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 980 işlemcinin bulunacağı görülmüştü.

Bu işlemciye eşlik edecek RAM ve dahili depolama alanı seçenekleri ise bölgeden bölgeye değişecek. 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı, 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri kullanıcıların karşısına çıkacak. Tüm konfigürasyonlarda microSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 512 GB daha eklenebilecek.

Galaxy A21s ne zaman satışa sunulacak?

5000 mAh pil de Galaxy A21s’in öne çıkan özelliklerinden biri olacak gibi görünüyor. Bu pil, 15W hızlı şarj desteği sunacak.

Galaxy A21s, 19 Haziran itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayacak. Akıllı telefonun ilk etapta hangi ülkelerde satılacağı ve fiyat etiketinde yazacak rakam belirsizliğini koruyor. Telefon siyah, beyaz, kırmızı ve mavi renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER