Teknoloji

Galaxy A13 5G 50 MP kamerasıyla yeni bir trend başlatabilir

galaxy a13 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’la ilgili haberlerin büyük kısmının merkezinde şirketin üst segment akıllı telefonları yer alıyor. Ancak giriş segmenti ve orta sınıf akıllı telefonlar da Güney Koreli teknoloji devinin portföyünde önemli bir yere sahip. Samsung’un bu doğrultuda kullanıcıların karşısına çıkaracağı en yeni telefonunun Galaxy A13 5G olması bekleniyor.

A13 5G hakkındaki haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Telefonun adındaki “5G” etiketi bile önemli bir yaklaşım değişikliğini işaret ediyor. Şirket Galaxy A serisinin “giriş” modellerinde de 5G desteği sunmaya hazırlanıyor. A13’ün Samsung’un portföyündeki en uygun fiyatlı 5G cihaz olması beklenirken; 5G desteğini bu telefona hangi işlemcinin getireceği belirsizliğini koruyor.

Ancak akıllı telefonun dikkat çekici özellikleri 5G desteğiyle sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstleneceği söyleniyor. Bunun S22’deki ISOCELL GN5 sensörden farklı olması bekleniyor. Yine de, 50 megapiksel kameranın varlığının giriş segmentindeki bir Galaxy A telefonu için önemli bir sıçrama olduğunu belirtmek gerekiyor.

Samsung’un Galaxy A serisinin fotoğraf yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Dolayısıyla A13 5G’nin 50 megapiksel kamera taşıyacağı iddiasına bir de bu açıdan bakmak gerekiyor. Şirketin bu seride 2022’den itibaren optik görüntü sabitleme özelliği sunması da bekleniyor. Ancak bu özelliğin A23, A53 veya A73 gibi modellerle sınırlı kalabileceği de belirtiliyor.

Galaxy A12 geçtiğimiz yıl kasım ayında tanıtılmıştı. Dolayısıyla Samsung Galaxy A13 5G tanıtımı için de akıllara gelen ilk ihtimal önümüzdeki kasım ayı oluyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER