Teknoloji

Galaxy A01 Core’un özellikleri Google tarafından doğrulandı

samsung galaxy a01 02
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, gelişmekte olan pazarlar için Galaxy A01 Core adını taşıyan yeni bir telefon hazırlıyor. Çok uygun bir fiyat karşılığında satılması beklenen telefonun özellikleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Bluetooth 5.0 desteği için Bluetooth SIG sertifikası alan telefon, Google tarafından da onaylandı. Telefonun Google Play Console’daki sayfası, teknik özellikleri konusunda net bir fikir edinmeyi ve tasarımını görmeyi sağlıyor. 720p çözünürlüklü ekran ve 1 GB RAM, telefonun özellik listesi içinde hemen göze çarpıyor.

Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in MT6739WW işlemcisi bulunuyor. Daha önce Nokia 1 Plus’ta kullanılan bu işlemci 1.5 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A53 çekirdek barındırıyor. Telefonun Android 10 işletim sisteminin standart mı yoksa Go sürümünü mü çalıştıracağı henüz bilinmiyor.

galaxy a01 coreGalaxy A01 Core’un ön paneli, standart bir giriş seviyesi Android telefonunkinden farksız görünüyor. Yine de ekranın alt çerçevesinin bir tuş barındıracak kadar büyük olmadığını belirtmek gerekiyor. Uzun ekranın sağ tarafında güç butonunun hemen üstünde ses kontrol tuşları yer alıyor.

Galaxy A01 Core, Wi-Fi Alliance’ın veri tabanında SM-A013F and SM-A013F_DS (Çift SIM) model numaralarıyla görüldü. Bu da telefonun çok sayıda pazarda piyasaya çıkacağı anlamına geliyor. Telefonun Wi-Fi 802.11 b/g/n desteğine sahip olacağını gösteren Wi-Fi Alliance sertifikası, Android 10’un varlığını da bir kez daha hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER