Eğlence

Galatasaray ve TTNET Türk Telekom Arena’yı akıllı stadyum yapacak

galatasaray-ttnet-190814

Galatasaray Spor Kulübü ve TTNET, Türk Telekom Arena’da seyircilere yüksek kapasite ve hızda internet erişimi sağlamak için işbirliği anlaşması imzaladı. “GS TTNET WiFi” adını taşıyacak servisin ve iki taraf arasındaki işbirliğinin detayları Galatsaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TTNET Genel Müdürü Abdullah Kaya Orkun, Galatsaray Sportif AŞ Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Faruk Işık ve TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar’ın katıldığı basın toplantısında açıklandı.

2014-2015 sezonuyla birlikte faaliyete girecek olan “GS TTNET WiFi” kablosuz internet hizmeti, 2019-2020 sezonunun sonuna kadar Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanacak tüm maçlarda aktif olacak. Basın tribünü ve localardaki misafirler servisten ücretsiz olarak faydalanabilecek. TTNET aboneleriyse mevcut internet paketlerindeki hediye WiFi dakikalarıyla servise erişim sağlayabilecek. TTNET abonesi olmayan seyircilerse kredi kartıyla ön ödemeli paket satın alarak maçlarda internet keyfini yaşayabilecek.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, GS TTNET WiFi ile Galatsaray taraftarının dijital platformları ve sosyal medyayı daha etkin biçimde kullanacağını dile getirdi. Göreve geldikleri ilk günden bu yana Galatasaray’ın dünya takımı olmasını ve kurumsallaşmasını amaçladıklarını söyleyen Aysal, TTNET ile yaptıkları işbirliğini de bu yönde atılan bir adım olarak değerlendirdi. Aysal sahadaki oyuncuların seyircilerin ilgisini üzerlerinde tutmak için daha iyi mücadele etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ise TTNET olarak amaçlarının her yerden internete erişilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Halihazırda 5 bini aşkın noktada WiFİ erişim hizmeti sunduklarını söyleyen Kaya; karada, havada ve denizde sundukları bu hizmete bir prestij noktası olarak Türk Telekom Arena’yı eklemekten ötürü mutlu olduklarının altını çizdi. Türk Telekom Arena’nın en büyük TTNET WiFi noktası olacağını belirten Kaya, WiFi servisi ve dijital uygulamalarla Türk Telekom Arena’nın “Türkiye’nin ilk akıllı stadı” olacağının altını çizdi. Kaya WiFi internet hizmetini yeni işbirlikleri ve prestij noktalarıyla zenginleştirmeye devam edeceklerini belirtmeyi ihmal etmedi.

Galatsaray Sportif AŞ Genel Koordinatörü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Faruk Işık, 52 bin kişi kapasiteli Türk Telekom Arena’ya 335 adet erişim noktası kurulduğunu ifade etti. Işık bu ağ üzerinde oluşturulacak “Online Platform ve Uygulamalar” sayesinde taraftarların Galatsaray’a dair güncel haberlere anında erişebileceğini, son dakika videolarını izleyebileceğini ve sunulacak fırsatlardan faydalanabileceğini belirtti.

TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar, Türk Telekom Arena’ya yüksek hız ve kapasitede internet erişimi sağlayan 5. nesil WiFi altyapısı kurduklarını ve maç günlerinde Türk Telekom Arena’ya gelen seyircilere 400 Mbps’e kadar hızda WiFi hizmeti sunacaklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER