Manşetler

Galatasaray teknolojik altyapısını Microsoft ile yenileyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galatasaray teknolojik altyapısını en çağdaş biçimde yenilemek için Microsoft Türkiye ile kapsamlı bir anlaşmaya vardı. Taraflar arasındaki işbirliği Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen’in katıldığı bir basın toplantısıyla duyuruldu.

galatasaray-microsoft-190214

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Microsoft Türkiye ile yaptıkları anlaşmanın kurumsallaşma vizyonu altında gerçekleşecek olan teknolojik dönüşüm için büyük bir adım olduğunu dile getirdi. Dev bir camia olarak hizmet alırken kendi büyüklüklerine yakışır kurumları tercih ettiklerini söyleyen Aysal, bundan dolayı kulübün, Sportif AŞ’nin, GS Store’un mağaza ve çevrim içi birimlerinin tüm teknolojik altyapısını Microsoft’un ellrine bıraktıklarını belirtti. Aysal projeden sağlayacakları verimlilikle yılda 2 milyon dolar tasarruf etmeyi amaçladıklarının altını çizdi ve bu anlaşmanın Galatasaray’ın marka değerinin artışına katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise Galatasaray ile yaptıkları anlaşmayı ”kulübün geleceği için çok önemli bir yatırım” sözleriyle tanımladı. Teknolojinin spor kulüplerinin dönüşümünde önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Özmen, Galatasaray’ın başlattığı kurumsallaşma projesiyle tarihinde yeni bir sayfa açacağını ve bu önemli projeyi Microsoft teknolojileriyle hayata geçirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Özmen bu projenin Galatasaray’a ek olarak tüm Türk sporunun gelişmine katkı yapmasını istediklerini dile getirmeyi ihmal etmedi.

Projeyle Galatasaray Spor Kulübü?nün operasyonel maliyetlerinin düşürülmesi, küresel pazarlarla bütünleşmenin sağlanması, süreç mükemmelliği, yenilikçi çözümlerin ortaya koyulması, standardizasyonun ve sürekliliğin sağlanması, taraftar memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

Microsoft projeye Microsoft Dynamics AX ve CRM İş Çözümleri, Microsoft Bulut Üretkenlik ve Altyapı Çözümleri, Microsoft Danışmanlık Hizmetleri ve stratejik işbirliği eşliğinde uçtan uca destek verecek.

İLGİLİ HABERLER