Eğlence

Türkiye’nin ilk 4K canlı maç yayını bu akşam gerçekleştirilecek

Türkiye piyasasında varolan 4K UHD TV seçenekleri giderek artıyor. Bununla birlikte içerik tarafında da önemli gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz. Sony’nin başlattığı 4K UHD TV kampanyası kapsamında bir Sony 4K TV satın alanlara 4K Mastered Blu-ray filmleri hediye etmesi içerik alternatiflerinin artması için önemli bir adım sayılabilir. Sony, Digiturk ile işbirliği içinde önemli bir içerik adımı daha atmaya hazırlanıyor.

sony-digiturk-4k-mac-yayini-220214 (650 x 376)Geçtiğimiz yılın mart ayında Türkiye’nin ilk 4K test yayınını gerçekleştiren Digiturk, şimdi de Sony işbirliğiyle Türkiye’nin ilk 4K canlı maç yayınını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bu akşam saat 19:00’da Türk Telekom Arena’da oynanacak Galatasaray – Beşiktaş derbisi 4K olarak da yayınlanacak. Digiturk ve Sony’nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu canlı yayına, Digiturk yayınlarının iletimini gerçekleştiren Eutelsat da 4K sinyallerinin aktarımıyla destek verecek.

Galatasaray-Beşiktaş maçının çekimi, yapımı ve yayını 4K destekli ekipmanlarla gerçekleştirilecek. Yayın iletimi de birinci nesil 4K sinyal iletim altyapısıyla gerçekleştirilecek. Digiturk ve Sony’nin gerçekleştireceği bu test bütün Digiturk aboneleri tarafından takip edilebilen bir olay olmayacak, ne de olsa henüz piyasada Digiturk tarafından sunulan 4K destekli bir uydu alıcısı bulunmuyor. 4K maç yayını bu akşam maç saatinde İstanbul’da düzenlenecek özel bir etkinlikte davetlilere gösterilecek. Teknoblog olarak biz de bu etkinlikte olacağız ve Türkiye’nin ilk 4K canlı maç yayınıyla ilgili izlenimlerimizi maçtan sonra paylaşacağız.

Bu yıl sonunda kullanıma sunulacak olan ikinci nesil 4K sinyal iletim altyapısıyla birlikte 4K yayın faaliyetlerinin daha düşük maliyetli ve pratik şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu da gelecek yıl itibarıyla 4K maç yayınlarının daha geniş kitlelere ulaştırılabileceği anlamına geliyor.

Digiturk geçmişte de ilk Full HD ve 3D maç yayınlarını gerçekleştirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER