Eğlence

Gaikai’nin uygulaması bazı Samsung akıllı TV’lerde yer almaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin bu hafta başında satın aldığını duyurduğu bulut tabanlı oyun servisi Gaikai Samsung’un akıllı TV’lerinde beta niteliğinde oyun uygulaması olarak faaliyete geçti. PC Perspective sitesinin belirttiğine göre Samsung’un TV yazılımının en son versiyonunda Smart Hub altında bir Gaikai uygulama bölmesi yer alıyor, uygulamayı kullanmak için kapalı beta sürecine katılmak gerekiyor.

Samsung ile Gaikai arasındaki anlaşma geçtiğimiz ay duyurulmuştu, sonuç olarak Gaikai’yi Samsung akıllı TV’lerde görmek çok şaşırtıcı olmadı, bunun çabuk hayata geçmesinin biraz sürpriz olduğu söylenebilir. Sony tarafından satın alınmış olan Gaikai’nin buna karşılık rakip bir üreticinin platformunda yer alması da ilginç olarak değerlendirilebilir. Tabii ki, ortada satın almanın duyurulmasından önce yapılmış bir anlaşma var.

Uygulamayı indirip açtıktan sonra Gaikai’nin Erken Erişim Programına erişim sağlayan bir kod veriliyor. Bu arada Gaikai’nin belirttiğine göre uygulama sadece Samsung’un 2012 model LED 7000 serisi ve üstü modellerde çalışıyor. Bu, zaten özel olan beta kulübünü daha da özel hâle getiriyor.

İlgili >> PC Perspective

İLGİLİ HABERLER