Eğlence

Gaikai oyun yayını servisi PS3 ve PS Vita’ya da gelecek

Sony PlayStation 4’ün tanıtımı için düzenlediği etkinlik sırasında yeni konsolun PS3 oyunlarıyla uyumlu olmayacağını, ancak Sony’nin satın aldığı bulut oyun servisi Gaikai sayesinde bulutta saklanan yüzlerce PS3 oyununa erişilebileceğini açıklamıştı. Şirketten gelen son duyuru ise Gaikai’nin PS3 ve PS Vita’ya da geleceğini ortaya koyuyor.

sony-ps4-2-110613

Şirket PS4’ün küresel satışlarıyla ilgili olarak yaptığı duyurunun satır arasına Gaikai bulut oyun servisinin 2014 yılı içinde ABD’de aktif hale geleceği bilgisini yerleştirirken, Gaikai’nin bulut teknolojisi sayesinde PS4, PS3 ve PS Vita sahiplerinin önemli oyunlardan oluşan bir PS3 kataloguna erişebileceğini belirtti. İlk olarak PS4 ve PS3’te devreye girecek sistemin daha sonra PS Vita’da faaliyete geçmesi öngörülüyor.

Tıpkı OnLive’da olduğu gibi, Gaikai de kullanıcıların oyunları uzaktaki sürücülerde çalıştırmalarını mümkün kılacak. Belli bir abonelik ücreti karşılığında PS4, PS3 ve PS Vita sahipleri oyunları lokal olarak yüklemelerine gerek kalmadan oynayabilecek. Böylelikle Sony’nin son derece geniş oyun kataloguna aylık bir abonelik ücreti karşılığında erişilebilecek. 2014 yılı içinde ABD’de devreye girecek olan servisin dünyanın geri kalan bölgelerinde faaliyete geçmesinin 2015’i bulması bekleniyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER