EğlenceManşetler

Futurama bir mobil oyun ile geri dönüyor

futurama-251115

The Simpsons’ın hayatımıza kazandıran Matt Groening’in imzasını taşıyan bilimkurgu çizgi dizisi Futurama, yayından kaldırıldıktan sonra tekrar ekranlara geri dönmüş, ancak ömrü yine pek uzun olmamıştı. Yine de hatırı sayılır bir kitlesi bulunan Futurama, “mobil oyun” formunda hayranlarının karşısına tekrar çıkmaya hazırlanıyor. “Futurama: Game of Drones” adını taşıyan puzzle oyununda oyunculardan teslimat robotlarını bir araya getirerek “Mom” (Anne) adını taşıyan kurumsal bir despota karlı zafere ulaşmaya çalışıyor.

Game of Drones’un altında Berlin merkezli popüler geliştirici Wooga Games’in imzası bulunuyor. Şirket, genellikle Bejeweled veya Puzzle Booble üstüne kurduğu gizli nesne oyunlarıyla tanınıyor. Wooga Games’in geçmişi, Matt Groening’in dizisini merkeze alan bir oyun hazırlama konusunda yetkin olup olmadığına ilişkin soruları akıllara getirse de, şirket kurduğu ekiple bu şüpheleri boşa çıkarabilecek gibi gözüküyor.

Oyunun hikayesi, “Secret of Monkey Island” gibi klasikleşmiş bir PC oyununun senaryosunu kaleme alan Dave Grossman tarafından yazılıyor. Futurama’ya hem senaryo yazarı hem de ortak yapımcı olarak katkı veren Patric M. Verrone de Game of Drones’un beyin takımında yer alıyor.

Futurama, oyun dünyasına tamamen yabancı bir çizgi dizi değil. 2003 yılında PS2, Xbox ve GameCube için yayınlanan ve diziyle aynı ismi taşıyan oyun, serinin eğlence kültürünün başka bir koluyla tanışmasına aracılık etmişti. Game of Drones’un hangi platformlarda ve ne zaman yayınlanacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER