Teknoloji

Funker Windows 10 Mobile telefon İspanya’da satışa sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

funker windows 10 mobile w5.5 pro

İspanyol üretici Funker Windows 10 Mobile işletim sistemi taşıyan ilk akıllı telefonunu anavatanı İspanya’da piyasaya sürdü. W5.5 Pro adını taşıyan cihaz, özellikleri itibarıyla orta sınıfta konumlanıyor. Şirketin çevrim içi mağazası üzerinden satılan akıllı telefona sahip olmak için 240 avro ödemek gerekiyor.

Funker’ın orta sınıf akıllı telefonu, isminden de anlaşılabileceği üzere 5.5 inç’lik kapasitif bir ekran barındırıyor. Söz konusu ekran, 720p çözünürlük sunuyor. Sadece 6.9 mm. inceliğindeki kasasıyla göze oldukça hoş gözüken W5.5 Pro, tartıda 135 gram çekiyor.

Akıllı telefonda bulunan 64-bit 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Cihazın depolama alanı microSD kart desteğiyle 128 GB daha artırılabiliyor. Funker Windows 10 Mobile telefonunun arkasında bulunan otomatik odaklama ve LED flaş özelliklerine sahip 13 megapiksel kamera, 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor. Cihazın önünde ise 5 megapiksel bir kamera bulunuyor.

W5.5 Pro’da 4G LTE desteği bulunsa da, çift SIM özelliğinden bahsedilmiyor. Dolayısıyla söz konusu özelliğin akıllı telefonda yer almaması fazlasıyla muhtemel gözüküyor. Ön sipariş süreci 30 Ocak itibarıyla başlayan akıllı telefonun kesin sevkiyat tarihi ise şu an için belirsizliğini koruyor. W5.5 Pro’nun orta sınıfta Microsoft’un henüz resmen duyurmadığı Lumia 650 ile rekabete girmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER