Teknoloji

Fujitsu’nun kamera yazılımı kişinin yüzüne bakarak nabzını tespit edebiliyor

Biyometrik izleme teknolojisinin geliştirme çalışmalarını sürdüren Fujitsu Laboratuvarları kişinin yüzünü takip ederek nabzını tespit etme yeteneğine sahip yeni bir gerçek zamanlı darbe okuyucusu geliştirdi. Fujitsu’nun teknolojisi bir bilgisayar, akıllı telefon veya tabletteki kamerayı kullanarak kanın oksijen taşıma özelliklerindeki değişimleri tespit ediyor.

fujitsu-logo

Şirket bir kalp atış hızını sadece beş saniye gibi kısa bir sürede tespit edebileceğini, ayrıca bu süre içinde bir kişinin yüzündeki ortalama renk değerlerini hesaplayıp gereksiz ışık verisini ayıklayabileceğini ve kandaki hemoglobin tarafından emilen yeşil ışığın parlaklık bilgisini çıkarabileceğini belirtiyor.

fujitsu-darbe-algilama-190313

Fujitsu bu yeni teknolojisi sayesinde insanları izlemek ve sağlık verilerini gelecek analizler amacıyla kaydetmek için yeni yöntemler geliştirmeyi planlıyor. Bununla birlikte şirket 2013 mali yılı içerisinde gerçek zamanlı darbe algılama teknolojisinin bir akıllı telefon veya tablette pratik kullanımı için de yollar arayacağını kaydetti. Şu anda benzer işlevleri yapmaya odaklanan çeşitli uygulamaları ortalıkta görüyoruz. Bu uygulamalar gelecekte Fujitsu’nun yazılımını kullanarak daha fazla doğruluk sağlayabilir.

İlgili >>Fujitsu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER