Teknoloji

Fujitsu PC ve mobil birimlerini bağımsız şirketlere dönüştürüyor

fujitsu pc

Fujitsu, PC ve mobil birimlerini giderek artan rekabette daha verimli biçimde faaliyet gösterebilmeleri adına bağımsız şirketlere dönüştürüyor. Alınan karar doğrultusunda Fujitsu PC birimi, faaliyetlerine “Fujitsu Client Computing Limited” ismiyle devam edecek. Masaüstü ve dizüstü bilgisayar üretimi bu şirket tarafından sürdürülecek.

“Fujitsu Connected Technologies” ismini taşıyan ikinci şirket ise mobil telefon birimini çatısı altına alacak. Yeni şirketlerin kuruluş sürecinin 1 Şubat 2016 itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Japon teknoloji devi, ilk etapta her iki şirketin de sahibi olmayı sürdürecek.

Şirketten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada ise “sıklıkla rastlanan ürünlerin metalaşmasına” dikkat çekildi ve özellikle PC ve akıllı telefonlarda farklılaştırmayı mümkün kılmanın zor olduğu ifade edildi. Şirket, yeni küresel üreticilerle rekabetin getirdiği sıkıntıların da farklı parçalara ayrılma kararında etkili olduğunu belirtti.

Fujitsu tarafından dile getirilen sıkıntıları, Japonya menşeili PC üreticilerinin büyük kısmı paylaşıyor. Bu sıkıntılar nedeniyle Fujitsu, Toshiba ve daha önce Sony’nin bir parçası olan Vaio’nun PC birimlerini birleştirip daha kuvvetli bir marka oluşturmaya çalışabileceği belirtiliyor. Fujitsu’nun PC birimini ayırma kararını da bu yönde atılmış bir adım olarak nitelemek mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER