Teknoloji

Fujitsu dinamik sürtünme katsayısına sahip dokunmatik ekranını MWC’de sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fujitsu ilginç bir dokunma hissine sahip olan tablet prototipini Barselona’ya getirdi. Bu tabletin ekranı, gösterilen fotoğraftaki nesneye bağlı olarak farklı bir kayganlık veya sertlik hissi veriyor. Söz konusu teknolojinin temeliyse Fujitsu Laboratuvarlarında yapılan çalışmalara dayanıyor.

fujitsu-stylistic-s01-240214

Söz konusu teknoloji ultrasonik titreşimleri kullanarak dokunma hissinin ekran ile kullanıcı parmağı arasındaki sürtünmenin değiştirilmesi aracılığıyla iletilmesini sağlıyor. Teknoloji ekranın sert veya kaygan olma hissini sunmasına izin veriyor. Fujitsu’nun söylediğine göre ultrasonik titreşimler ekran yüzeyi ve parmak ucu arasında sürtünmeyi azaltan yüksek basınçlı hava katmanı oluşturuyor.

fujitsu-surtunme-dokunmatik-240214

Yüksek ve düşük sürtünme efektinin sürekli değişmesi sayesinde Fujitsu kullanıcıya sert bir yüzeye dokunuyormuş hissini verebiliyor. Bu teknoloji sayesinde gelecekte kullanıcılarına daha iyi geri bildirimlerde bulunacak mobil cihazları görebiliriz.

Ayrıca Fujitsu önümüzdeki sonbaharda, daha çok yaşlı kullanıcıları hedefleyecek Stylistic S01 adlı akıllı telefonun takipçisini de MWC 2014’te sergiliyor. Orange’ın geçmişte Fransa’da sattığı S01’in yenilenmiş versiyonu olan yeni modelde LTE ve NFC destekleri, aynı zamanda dört çekirdekli işlemci bulunuyor. Ayrıcabu cihazda güç tasarrufuna imkan sağlayan bir ekran bulunuyor.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER