Teknoloji

Fujifilm üst sınıf kompakt makine X30’u elektronik vizör ve menteşeli ekranla sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fujifilm-x30-270814-1

Fujifilm yüksek değere sahip üst sınıf kompakt kamerası X30’u duyurdu. X10 ve X20’nin çizgisini devam ettiren X30’da da selefindeki gibi 12 megapiksel, 2/3 inç sensör ve 28-112 mm. eşdeğer f/2.0-f/2.8 sensör yer alıyor. Ancak bununla birlikte değişen çeşitli noktalar da bulunuyor.

Magnezyum alaşımlı gövde yeniden tasarlandı ve daha çekici bir görünüme kavuşturuldu. Kabza ve lensin etrafındaki kontrol halkası yeniden tasarlandı, optik vizör ise OLED elektronik panelle değiştirildi. Fujifilm yeni elektronik vizörle birlikte giriş seviyesi DSLR makinelerdekine göre daha geniş görüş açısı sunulduğunu söylüyor. 3 inç, 920 bin noktalı LCD ekran daha büyük ve keskin bir görüş sağlarken menteşeli yapısıyla daha rahat çekim yapmayı da sağlıyor.

fujifilm-x30-270814-2

X30 batarya performansı noktasında önemli iyileştirmelere sahip, aynı zamanda Wi-Fi bağlantı desteği, azaltılmış tonlamalar ve derin renk üretimi sunan “Classic Chrome” film simülasyon modu da makinenin yenilikleri arasında bulunuyor. Classic Chrome modu diğer Fujifilm kameralara da gelecek.

fujifilm-x30-classic-chrome-270814

Kamera üreticileri basçek fotoğraf makinelerine olan ilginin giderek azalmasıyla birlikte yüksek değerli kompakt modellere giderek daha fazla odaklanıyor. Sony’nin RX100 modeli, ince gövdesinde barındırdığı 1 inç sensör ile ürettiği mükemmel sonuçlarla bu alanda en fazla dikkat çeken modellerden biri olmuştu. X30’un 2/3 inç sensörün ünbirçok kompakt makinedekinden daha büyük olmasına rağmen, RX100’ün sensörü daha büyük ve çözünürlük bakımından da daha yüksek değer taşıyor. Ayrıca Fujifilm saf görüntü kalitesi bakımından da Sony’yi yakalayamayacak gibi görünüyor.

Fujifilm bunun yerine rahat bir vizör ve birçok fiziksel kontrolü çekici tasarımın birer parçaları olarak sunarak genel çekim deneyimine odaklanıyor. Tüketicilerine buna ne kadar ilgi göstereceğini gelecek ayın sonundan itibaren görmeye başlayacağız. X30 eylül sonunda 599.95 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER