Teknoloji

Fujifilm X-H1 dahili optik görüntü sabitleme sistemiyle geliyor

Fujifilm, şirketin beğenilen X serisi ürünlerinin en tepesine yerleşen yeni bir kamera modelinin, X-H1’in duyurusunu gerçekleştirdi. X-T2 modeli gibi, 24 megapiksel APS-C X-Trans III sensöre sahip olan bu yeni makine, medium-format makine GFX 50S’ten de bazı tasarım izleri taşıyor. Fujifilm bu makineyle ilk kez, gerçek anlamda video çekimiyle yakından ilgilenenleri hedefliyor.

Fujifilm X-H1’in en fazla ilgi çeken özelliği, bünyesinde bulunan beş eksenli görüntü sabitleme özelliği (IBIS) oluyor. Bu sayede hangi lensi takarsanız takın, optik görüntü sabitleme sisteminden yararlanabiliyorsunuz. Fujifilm’in birçok iyi merceğinin sabitleme özelliğine sahip olmadığını düşünecek olursak, bu epey kullanışlı bir özellik olacaktır. Bunu bir de Fujifilm lenslerinin hızlı diyafram açıklıklarıyla birleştirince, ortaya çok güçlü bir düşük ışık performansı çıkacaktır.

X-H1’de video tarafında epey memnun edici nitelik bulunuyor. 200 Mbps’de DCI 4K (4096 x 2160) ve Rec.2020 renk desteği, aynı zamanda saniyede 120 kare hızında 1080p ağır çekim video kayıt yeteneği bulunuyor. Mikrofon girişi ve iyileştirilmiş bir dahili mikrofon da mevcut. Ayrıca Eterna adlı film simülasyon modu da, çekim sonrasında esnekliği artırmak amacıyla pastel renkler üretiyor.

Tabii ki, bu kamera fotoğraf çekimi tarafında da epey hünerli görünüyor. Bazı tasarım dokunuşları sayesinde kamera profesyoneller için daha kullanışlı hâle geliyor. X-T2 ile aynı gövdeyi paylaşan bu makine monokrom tepe ekranını ve daha büyük boyutlu kabzasını ise GFX 50S modelinden alıyor. Butonların büyüklükleri artırılırken, üç yöne doğru dönebilen bir dokunmatik ekran da bulunuyor.

Fujinon MKX 18-55 f/2.9
Fujinon MKX 18-55 f/2.9

Videoyu odak noktasında tutan Fujitsu, iki adet de X-mount sinema lensi tanıttı. Fujinon MKX 18-55 f/2.9 ve MKX 50-135mm f/2.9; Fujifilm’in hâli hazırda Sony E-mount kameralar için çıkardıkları lenslerdi ve gerçek anlamda video çekim amaçlı kullanımlar içindi. Bu demek oluyor ki, lenslerde düzgün netlik ayarı için halkalar ve netlik kayması olmaksızın yakınlaştırma yeteneği bulunuyor. Bunların ilkbahar ya da yaz aylarında, sırasıyla 4000 ve 4300 dolarlık fiyat etiketleriyle yurt dışında satışa çıkacağı belirtiliyor.

X-H1 ise 1 Mart’ta, 1900 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER