Teknoloji

Fujifilm X-A7 ile giriş seviyesine yeni yetenekler katıyor

fujifilm x-a7

Fujifilm, X-A7 adını taşıyan yeni aynasız fotoğraf makinesini tanıttı. Giriş seviyesinde konumlanan X-A7, selefi X-A5’in yeteneklerinin üstüne önemli eklemeler yapıyor. Fujifilm’in 24.2 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensörünü taşıyan X-A7, selefinden 8.5 kat daha çok faz algılama pikseline sahip. Böylelikle hem otomatik odaklama hızı artırılıyor hem de hızlı bir şekilde yüz algılaması yapılabiliyor. Seri çekim hızı ise 6 fps’de kalıyor.

X-A7, 30 fps’de 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. 1080p çekim hızı ise 60 fps ile sınırlandırılmış. ISO aralığı 100-12800 olarak verilse de, ISO 25600 olarak genişletilebiliyor.

Lens takılıyken bile 455 gram ağırlığında olan X-A7, hafifliğiyle taşıması kolay ve şık bir cihaz profili çiziyor. X-A5’te selfie’ler için açılır bir ekran bulunuyordu. X-A7’de ise tam teşekküllü bir dokunma uyumlu ekran mevcut. Bu da cihazı selfie ve video günlük dışındaki çekimler için de uygun hâle getiriyor.

Kamera ayarları da ekran üzerinden yapılıyor. Cihazın arka tarafında pek fazla fiziksel kontrol seçeneği bulunmuyor. Kullanıcılar ekrana dokunarak veya parmaklarını ekran üzerinde kaydırarak parlaklık ayarını değiştirebiliyor veya fotoğraflara farklı efektler uygulayabiliyor.

Fujifilm X-A7 ne zaman çıkacak?

Fujifilm’in Bright Mode adını taşıyan sahne tanıma teknolojisi de X-A7’de mevcut. Bu teknoloji, HDR ve başka numaraların da yardımıyla parlak ve canlı kareler oluşturabiliyor. Bunun akıllı telefonlarda bulunan otomatik çekim moduna benzer bir özellik olduğu söylenebilir.

Fujifilm X-A7, ABD’de 24 Ekim’de satışa sunulacak. 700 dolar ödeyenler, X-A7’ye Fujinon XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIZ PZ kit lens ile birlikte sahip olacak. Kamera için nane yeşili, kahverengi ve lacivert olmak üzere üç renk seçeneği bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER