Teknoloji

Fujifilm X-A3 180 derece dönebilen ekranıyla tam bir selfie makinesi

fujifilm x-a3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fujifilm x-a3Fujifilm X serisi aynasız, değiştirilebilir lensli kamera serisinin yeni giriş seviyesi modeli  X-A3’ü duyurdu. X-A3 24.2 megapiksel APS-C sensör, daha iyi otomatik odaklama, X-A2’nin ekranına göre 5 derece daha fazla olacak şekilde, 180 derece döndürülebilen ekran gibi özelliklerle geliyor. Özellikle döndürülebilir ekran bu makineyi selfie fotoğraf çekimleri için de epey elverişli hâle getiriyor.

Yeni kullanılan kaydır-ve-döndür mekanizması sayesinde, ekranın beş derece daha fazla dönmesi mümkün oluyor. Böylelikle makineyi, bir kol uzaklığında kullanmak daha rahat hâle geliyor. Fujifilm, selfie yeteneğini anlatmak için sadece daha fazla döndürülebilen ekranı kullanmıyor, aynı zamanda yeni eklenen yüz algılama özelliği ve cilt tonu açma fonksiyonundan da bahsediyor. Bunlar X-A2’de de mevcut olan yüz ve göz algılama özelliğine ekleniyor.

fujifilm x-a3Tabii ki, herkes selfie fotoğraf çekmeyi sevmiyor. Ancak bu durum X-A3’ü tercih etmemek için bir neden olabilir. Diğer özellikleriyle de bu kamera epey iyi görünüyor. 24.2 megapiksellik daha büyük sensörün yanı sıra, X-A3’te 77 noktalı otomatik odak sistemi bulunuyor. “Tek Nokta” modunda da 49 nokta mevcut. Ayrıca Fujifilm büyük gurur duyduğu film simülasyonlarına PRO Neg.Hi ve PRO Neg.Std başta olmak üzere yenileri ekleniyor ve toplamda 11 sayısına ulaşılıyor.

Fujifilm X-A3 ekim ayından itibaren satışa sunulacak. Gümüş, kahverengi ve pembe renk seçenekleri bulunacak. 16-50mm f3.5-5.6 OIS II lens ile birlikte yaklaşık 600 dolara satılacak.

X-A3’ün yanı sıra, Fujifilm yeni bir geniş açılı prime lens de tanıttı. XF 23 mm f2 R WR lens, Fujifilm’in değiştirilebilir lensli X-serisi kameralarının tümüyle uyumlu. Hava ve toza dayanıklı gövdeye sahip olan bu lens, Fujifilm’e göre X-Pro2 ve X-T2 modelleriyle birlikte kullanıldığında sadece 0.05 saniyede odaklama yapıyor. Yeni lens de eylül ayında,X-T2 ile aynı zamanlarda, 449 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER