Teknoloji

Fujifilm suya dayanıklı superzoom fotoğraf makinesi FinePix S1’i duyurdu

Superzoom özellikli dijital fotoğraf makineleri bir hayli moda olsa da, Fujifilm’in CES 2014’te duyurduğu FinePix S1 suya dayanıklı olması sayesinde muadillerinden ayrılıyor. Özellikle yağmurlu havalarda fotoğraf çekmeyi sevenler için FinePix S1 uygun bir seçenek olarak aradan sıyrılacak gibi gözüküyor.

fujifilm-finepix-s1-060114

50x optik zumlu bir lens barındıran FinePix S1’de bulunan optik görüntü sabitleyicisi sayesinde hem ön izlemede hem de nihai fotoğrafta tamamen sabitlenmiş bir görüntü yakalanabiliyor. Geniş açıdaki f/2.8’lik diyafram aralığı ve suya dayanıklılık özellği bir araya gelince FinePix S1, Canon PowerShot SX50 HS ve Panasonic Lumix FZ72 gibi dijital fotoğraf makineleriyle girdiği rekabette bir adım öne geçiyor.

5 eksenli görüntü sabitleyici sayesinde tüm açılardan bulanıklığı azaltmak mümkün olurken, 1080p video kaydı da FinePix S1 sayesinde gerçekleştirilebiliyor. En geniş açıda 0.14 saniyede maksimum otomatik odaklama hızını yakalayan dijital fotoğraf makinesi, sürekli çekim esnasında saniyede 10 kare yakalayabiliyor. Standart ölçüde 1/2.3 inç, 16.4 megapiksellik bir CMOS sensör barındıran FinePix S1’de yer alan gürültü azaltma sistemi sayesinde ISO 12800’de dahi temiz fotoğraflar elde edilebiliyor. 3 inç’lik bir LCD ekran da barındıran dijital fotoğraf makinesi, Birleşik Krallık’ta bu ay içinde 399 poundluk fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER