Teknoloji

Fujifilm eski fotoğraf teknolojisini dokunmatik ekran üretiminde kullanıyor

iOS ve Android cihazlarının başarısı, bunun yanı sıra Microsoft’un Windows 8 ile birlikte sunduğu radikal değişiklikler dokunmatik ekranların şu anda en popüler kullanıcı arayüz donanımı olduğunu gösteriyor. Üreticiler bir yandan artan talebi karşılamaya çalışırken bir yandan da daha ucuz ve büyük dokunmatik ekranlar üretmenin yollarını arıyor. Fujifilm de bu amaçla çalışan şirketlerden bir tanesi ve fotoğrafçılıktan elde ettiği deneyimleri bu amaçla kullanıyor.

fujifilm-logo-140912

Bloomberg, Fujifilm’in dokunmatik ekran üretimini sensörler için gerekli olan ve bulunması zor ITO (indiyum tin oksit) materyaline bağlı olmaktan çıkaracak bir yöntem geliştirdiğini haber verdi. Fujifilm geleneksel yöntemin aksine dokunmatik ekran sensör ağı oluşturmak için gümüş halojenür olarak adlandırabileceğimiz bir materyal kullanıyor. Dijital evrim gerçekleşmeden öncesini bilenlerin yakından tanıyacağı üzere, gümüş halojenür fotoğraf filmleri ve kağıtları için önemli bir bileşendi. Görünen o ki, Fujifilm eski bileşenlerini değerlendirmek için yepyeni bir yol bulmuş.

Ne var ki, bu yenilikçi teknolojiye bağlı olarak geliştirilen yeni dokunmatik sensör son tüketici ürünlerine hemen gelmeyecek. Ancak üreticilerin geleneksel ITO bileşene dayalı üretimden uzaklaşmanın yollarını aradığı bir ortamda Fujifilm’in bulduğu yeni yöntem geçiş için önemli bir görev üstlenebilir, belki kısa vadede olmasa da, orta vadede bu yeni ekran teknolojisine sahip cihazları elektronik cihazlarda görmeye başlayabiliriz.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER