Teknoloji

Fujifilm 16 megapiksel değiştirilebilir lensli X-Pro1’i tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fujifilm, nostaljik görünümlü dijital fotoğraf makinesi X-Pro1’i tanıttı. 16 megapiksel APS-C sensör ve değiştirilebilir lensli bu makinede Fujifilm’in EXR işlemcisi ve X-Trans sensörü yer alıyor. Ayrıca Fujfilm X100’deki hibrid vizörün ikinci nesil versiyonu da X-Pro1’de yer alıyor.

Fujifilm, X-Pro1’in üzerine çeşitli manuel kontroller eklemiş. Makinenin üzerindeki çeşitli ayar kadranları dikkat çekiyor. Pozlama telafisini yapmayı sağlayan kadran yanlışlıkla çevrilmesinin önlenmesi amacıyla biraz gömülü şekilde yapılmış. Aynı durum deklanşör hızı kadran mekanizması için de geçerli. Cihazın magnezyum alaşımlı kasası alüminyum alaşımdan dökülmüş tavan ve taban plakaların arasına yerleştirilmiş. Değiştirilebilir lenslere özel X Mount sayesinde lensler sensöre mümkün olabildiğince yakın şekilde konumlandırılıyor. Azaltılan arka odak uzaklığı sayesinde yüksek çözünürlük karenin tüm kenarları boyunca sunulmuş oluyor. Hibrid vizör de geleneksel optik vizör veya elektronik vizör olmak üzere iki farklı modda kullanılabiliyor. Birincisi en düşük gecikmeyi isteyenler için, ikincisiyse ekranda pozlama, odak, beyaz dengesi, alan derinliği ve diğer bilgileri görmek isteyenler için ideal. Büyütme ayarı lensin oturması amacıyla otomatik olarak yapılıyor.

Fujifilm, X-Pro1’i üç Fujinon lens seçeneğiyle birlikte sunacak: 18mm (27mm’ye eşdeğer) f/2.0, 35mm (53mm’ye eşdeğer) f/1.4 ve 60mm (90mm’ye eşdeğer) f/2.4. Ayrıca kabza, Shoe Mount Flash EF-X20, deri kılıf gibi aksesuarlar da sunulmakta.

Fujifilm X-Pro1’in gelecek ay itibariyle piyasaya çıkıyor.

İlgili – Fujifilm

İLGİLİ HABERLER