Eğlence

Friends yeniden Netflix’in Türkiye kütüphanesinde

friends netflix türkiye

Friends Netflix Türkiye katalogundan bir süre önce çıkarılmıştı. Dizi Türkiye dışında 7 ülkede daha Netflix’in kütüphanesinden kaldırılmıştı. Türkiye’deki Netflix abonelerinin Friends özlemi fazla uzun sürmedi ve dizi yeniden Netflix’in Türkiye katalogunda yerini aldı.

1994-2004 tarihleri arasında yayınlanan dizide başrolleri Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc ve David Schwimmer paylaşıyor. Yayınlandığı dönem boyunca izlenme rekorları kıran dizi, sadık hayran kitlesi sayesinde çevrimiçi içerik platformlarının da en popüler parçaları arasında yer alıyor.

Dizinin yayın hakları konusunda ise parçalı bir durum olduğu söylenebilir. Pek çok ülkede Friends’i Netflix üzerinden izlenebilen dizinin ABD’deki yayın haklarını HBO Max elinde bulunduruyor. Dizinin geçtiğimiz yıl yayınlanan “Reunion” (Yeniden Birleşme) bölümü de ilk kez HBO Max aracılığıyla izleyicilerle buluşmuştu.

Friends Netflix Türkiye kataloguna geri dönmeden önce Blu TV aracılığıyla Türkiye’de izlenebiliyordu. Ancak dizi ağustos ayının başlamasıyla birlikte bu platformdan kaldırılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER