Teknoloji

Hindistan’ın 4 dolarlık akıllı telefonu 30 Haziranda satışa sunuluyor

freedom 251Hindistan’da 4 dolar karşılığında satılacak bir akıllı telefon hazırlanacağı iddiası, ortaya atıldığı dönemde kulağa oldukça ütopik gelmişti. Ancak bu ütopik iddia, sonunda gerçeğe dönüşüyor. Üretici firma Ringing Bells tarafından yapılan açıklamada, Freedom 251 adını taşıyan telefonun sevkiyatının 30 Haziranda başlayacağı belirtildi. Telefonun ismindeki 251 numarası, cihazın rupi cinsinden fiyatından geliyor. Şirket ilk etapta 200 bin telefonu piyasaya sürmeyi planlıyor.

4 dolarlık akıllı telefon donanım bakımından, tahmin edilebileceği üzere, pek fazla şey vadetmiyor. Cihazın 4 inç ekranı 960 x 540 piksel çözünürlük sunuyor. Dört çekirdekli 1.3 GHz işlemciye 1 GB RAM ve 8 GB genişletilebilir depolama alanı eşlik ediyor. 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamerayı ise 3.2 megapiksel ön kamera tamamlıyor. Telefon kutusundan Android 6.0 yerine Android 5.1 işletim sistemiyle çıkıyor.

Söz konusu hayalin somut bir ürüne dönüşmesi önemli olsa da, ürünün fizibilitesi konusunda akıllarda halen bazı soru işaretleri bulunuyor. Ringing Bells CEO’su, şirketin şu ana kadar ürettiği her telefonda zarar ettiğini ancak hacim arttıkça bu zararın ortadan kalkmasını amaçladıklarını belirtti. Şirket, telefonun çıkışına sayılı günler kalmasına rağmen, cihazı medya kuruluşlarının ellerine teslim etmeye mesafeli yaklaşıyor.

Freedom 251 dengeleri değiştirebilir

Freedom 251 ile oynanan bu kumar tuttuğu takdirde Hindistan’ın akıllı telefon pazarında dengeler değişebilir. Piyasadaki en uygun fiyatlı akıllı telefonlar bile bazı Hintlilerin bütçelerini zorlayabiliyor. 4 dolarlık fiyat etiketiyle Freedom 251, teknolojik farkı kapatmak için uygun bir cihaz profili çiziyor. Telefonun ne kadar iyi olduğu ve nasıl bir deneyim sunacağı ise şu an için gizemini koruyor.

İLGİLİ HABERLER