İncelemelerManşetler

Huawei FreeBuds Pro İncelemesi

FreeBuds Pro inceleme videosunda ve yazısında Huawei'nin tam kablosuz kulaklık modeli ile ilgili detaylar, yorumlar ve video var.
huawei freebuds pro inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei FreeBuds Pro
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei kablosuz kulaklık segmentinde her geçen gün elini daha da yükseltiyor. Geride kalan bir yıl içinde FreeBuds 3 ve FreeBuds 3i gibi iki farklı modelle farklı tasarım, teknoloji, deneyim ve müşteri kitlelerine odaklanan şirket, yeni tam kablosuz kulaklık modeli FreeBuds Pro ile her iki ürünün en beğenilen yanlarını birleştiriyor, üstelik bunun üstüne yeni birtakım teknolojiler ve deneyimler ekliyor. 1499 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunulan ve birkaç gündür deneyimlediğimiz kulaklık ile ilgili izlenimlerimiz ve yorumlar Huawei FreeBuds Pro inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

Huawei FreeBuds Pro inceleme: Tasarım

FreeBuds Pro tasarım konusunda biraz daha FreeBuds 3i’nin çizgisinden ilerliyor. En azından onun gibi silikon uçlar barındırıyor. Huawei, kulaklığı kutusuna iki çift silikon uç daha yerleştirmiş. AI Life uygulamasında bulunan kulaklık ucu uyum testiyle en uygun ucu bulabilirsiniz ki, ona birazdan geleceğiz. Silikon uçlar epey yumuşak ve kulaklıkları taktığınızda kulağınızda herhangi bir baskı hissetmiyorsunuz. Uzun süreli kullanımda da herhangi bir sıkıntı çıkarmıyor.

Sap kısmı ise dikdörtgen prizma şeklinde tasarlanmış ve normale göre biraz daha kalın. Bu bölümün tasarımı farklı açılardan yarar sağlıyor. Öncelikle kulaklıkların kulağa biraz daha rahat biçimde oturmasına katkıda bulunuyor. Koşarken veya spor yaparken sizi rahatsız etmeyecek veya kulağınızdan düşmeyecektir. Konforlu ve kulağa uyumlu tasarım konusunda FreeBuds Pro ile Huawei’nin daha da ilerleme kaydettiğini görüyoruz.

Sap kısmında yer alan Huawei logosu kulaklığa ayrı bir hava katıyor. Kulaklığın içe bakan kısmında ise mikrofonun etrafını saran bölüm kasaya göre farklı bir renkle geliyor. Sap bölümünde basınca ve dokunmaya duyarlı alan ile ek mikrofonlar bulunuyor.

Renk seçenekleri bakımından da Huawei FreeBuds Pro’da önceki renklere ek bir seçeneğin bulunduğunu görüyoruz. Seramik Beyazı ve Karbon Siyahı gibi daha önce FreeBuds 3 ve 3i modellerinde gördüğümüz renklerin yanında Soğuk Gümüş gibi yeni bir renk daha var. Elimizdeki Soğuk Gümüş ile piyasadaki kulaklıklara göre daha farklı renkte bir kulaklık sahibi olacaksınız. Hem FreeBuds Pro’nun diğerlerinden farklı tasarımı hem de bu özel renk ile dikkatleri daha fazla çekmeniz söz konusu olabilir.

Kulaklıkların her biri 6 gram ağırlığında. Şarj kutusunun ise tek başına 60 gram geliyor. Kulaklıkların her biri ise oldukça hafif ve kulakta da ağırlık ve baskı oluşturmuyor. Şarj kutusu da daha önce gördüğümüz Huawei kablosuz kulaklıklarınınkinden daha farklı bir tasarımla geliyor. Aslında Huawei’nin FreeBuds 3 kutusunun temel tasarımını alıp bunu FreeBuds 3i’ninkine biraz daha benzetecek şekilde genişletip kısalttığını söyleyebiliriz. Mat yüzeyi ve sağlam kapağı ile kulaklığın kalitesi şarj kutusunda da devam ettiriliyor.

Şarj kutusunun alt kenarında USB-C portu ve LED durum göstergesi var. Kablosuz veya kablolu şarj işleminin gerçekleştirildiğini bu lamba sayesinde anlarsınız. Kapağı yukarı doğru hafifçe ittirerek açabilirsiniz. Manyetik kuvvet sayesinde kapak kapatıldığında kasaya sıkıca tutunuyor. Kulaklıklar dik biçimde yerleştirilmiş. Başlangıçta her bir kulaklık tekini yerinden çıkarırken zorlanabilirsiniz. Huawei, kulaklıkların nasıl çıkarılması gerektiğine dair küçük bir eğitimi AI Life uygulamasına eklemiş. Baş parmağınız ve işaret parmağınızla kulaklığın baş kısmını sıkıştırmanız ve daha sonra yukarı çekmeniz gerekiyor. Birkaç kez yaptıktan sonra buna alışacağınızı ve kulaklıkları yuvasından rahatlıkla çıkaracağınızı söyleyebiliriz.

Kulaklık yuvalarının ortasında ikinci bir LED durum lambası var. Bunun sayesinde de kulaklıkların şarj olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer yeşil renk yanıyorsa, işlem tamam. Turuncu renkte ise şarj işlemi sürüyor demektir.

FreeBuds Pro IPX4 sertifikasına sahip. Bu da kulaklığın sıvı sıçraması ve terden etkilenmeyeceğini gösteriyor. Egzersizlerinizi kulaklıkla rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Özellikler

Huawei FreeBuds Pro, özünde bir Bluetooth kulaklık. Yani Bluetooth desteğine sahip olan tüm cihazlarla bağlantı kurup kullanmanız mümkün. Bir dizüstü bilgisayar, iPhone veya TV ile de FreeBuds Pro’yu eşleştirip kullanabilirsiniz. Ne var ki, bu kulaklığın sunduğu imkanlardan daha iyi şekilde yararlanmak için AI Life uygulamasını telefonunuza indirmelisiniz. Bu uygulama Google Play ve Huawei AppGallery’de ücretsiz olarak sunuluyor.

Eğer Huawei EMUI 10 yüklü bir telefon kullanıyorsanız, AI Life uygulamasını yüklemeden de, FreeBuds Pro’nun şarj kutusunun kapağını açıp telefonun yanına yaklaştırarak eşleştirme işlemini hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yaptığınızda telefonun ekranında bir pencere açılacak, Bağlan seçeneğine tıklamanız yeterli olacak. Bundan sonra kulaklığın temel ayarlarını Bluetooth menüsü üzerinden yapabilirsiniz.

Yine de, Huawei EMUI 10 yüklü telefon kullananlar da dahil olmak üzere, FreeBuds Pro’nun kullanımı için AI Life gerekli bir uygulama. Bu uygulama üzerinden gürültü kontrolü, uç uyum testi ve bunun gibi ayarlar gerçekleştiriliyor. Öte yandan kulaklığın sunduğu çeşitli kısayolların neler olduğunu da bu uygulama sayesinde öğrenebilirsiniz. Bunlara ek olarak sağ ve sol kulaklık ile şarj kutusunun şarj durumunu da anlaşılır biçimde görebilirsiniz. Kulaklığın güncelleme işlemlerini de buradan gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca kulaklık hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için Yardım sayfasına açılan bir bağlantı da bu uygulamaya yerleştirilmiş.

AI Life uygulamasına Huawei Kimliği ile giriş yaptığınız takdirde aynı hesap altındaki diğer cihazları da görebilirsiniz. Aslında FreeBuds Pro hesabınızla eşleştirilmiş olacak ve sonrasında bir başka cihazda AI Life’a hesabınızla giriş yaptığınızda kulaklığınızı göreceksiniz. Bu da kontrol işlemlerini daha da zahmetsiz hâle getirecek.

FreeBuds Pro’nun sap kısmı sadece kulaklıkların rahat biçimde kulağa oturmasına yardımcı olmuyor. Aynı zamanda çeşitli işlemlerin telefona veya bağlı cihaza gerek duyulmadan gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bir kez sıkıştırarak aramaları yanıtlayabilir ve sonlandırabilir ya da çalan müziği oynatıp duraklatabilirsiniz. İki kez sıkıştırma ise aramayı reddetme ve sonraki şarkıyı çalmayı sağlıyor. Üç kez sıkıştırma ise önceki şarkıyı çalıyor. Sıkıştırarak basılı tutma ise gürültü engelleme modlarını değiştiriyor. Kaydırma ise ses seviyesinin her seferinde yüzde 10 miktarında değiştirilmesini sağlıyor. Sıkıştırma ve sıkıştırarak basılı tutma gibi hareketler yeni değil, ancak kaydırarak sesi değiştirme ilgi çekici ve yeri geldiğinde fazlasıyla pratik bir özellik oluyor.

Giyme algılama özelliği de mevcut. Bu sayede kulaklıklardan bir tanesini veya ikisini birden çıkardığınızda çalan parça veya içerik duruyor. Taktığınızda da yeniden devam ediyor. Spotify ve bunun gibi uygulamalarda söz konusu özelliğin iyi şekilde çalıştığını görüyoruz. Eğer isterseniz, bunu AI Life üzerinden kapatıp yeniden açabilirsiniz.

Kulak ucu uyum testinden bahsetmeden de geçmeyelim. İyi bir deneyim yaşamak ve rahat etmek için silikon uçların kulağa iyi şekilde oturması önemli. AI Life uygulaması içinde yer alan Uç uyum testi üzerinden takılı durumdaki silikon uçların tam anlamıyla uygun olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Test sırasında kısa bir müzik parçası çalınıyor ve buna göre sonuç veriliyor. Gerçekten de bu test başarılı, bir denememizde sol kulaklığın kulağa iyi oturmadığını hissetmiştik. Testi gerçekleştirdiğimizde bu tek için olumlu sonuç alamadık. Daha sonra kulaklığı iyice oturtup tekrar denediğimizde testi geçmeyi başardık. Bu arada kulaklıkları kulağa yeniden oturtmak yeterli gelmezse, kutuda yer alan iki farklı boyuttaki kulak ucu çiftini de deneyebilirsiniz.

Bu bölümün en başında Huawei FreeBuds Pro’yu her cihazla rahatlıkla kullanabileceğinizi söylemiştik. Ancak tüm özelliklerinden yararlanmak için bir Huawei cihazı veya birden fazla Huawei cihazına sahip olmanız gerekiyor. Yukarıda AI Life uygulamasına Huawei kimliğinizle giriş yaptığınızda bu cihazın kimliğinizle eşleştirildiğini söylemiştik. Bundan sonra aynı Huawei kimliğine bağlı diğer cihazlarla bağlantı kurmak için tek tek eşleştirme adımlarını uygulamanız gerekmiyor. Diğer cihazlarla da kolay şekilde bağlantı işlemi gerçekleştiriliyor. Elimizdeki Huawei Watch GT 2 Pro’yla FreeBuds Pro’yu eşleştirmek için herhangi bir işlem yapmamamıza rağmen, kulaklığın saatin ayarlarına otomatik olarak eklendiğini gördük.

FreeBuds Pro, aynı anda iki farklı cihazla bağlantı kurabiliyor. Bu sayede bir cihazdan diğerine geçtiğinizde cihazı ekleme veya çıkarma gibi işlemlerle uğraşmadan müziği veya diğer içeriği diğer cihazdan dinlemeyi sürdürebilirsiniz. Örneğin, Huawei P40 Pro ve Huawei Watch GT 2 Pro’ya sahipseniz, FreeBuds Pro’nun iki cihaza aynı anda bağlanmasını sağlayabilirsiniz. P40 Pro’ya gelen çağrıları Watch GT 2 Pro’dan cevaplayarak saati cebinizden çıkarmadan FreeBuds Pro üzerinden görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ya da Huawei akıllı telefon ve tablet için de benzer bir senaryoyu kurabilirsiniz. Telefonda müzik dinlerken tablette de sosyal medyada gezindiğiniz sırada, ilginizi çeken bir videoyu tabletten izlemeye başlayabilir, bu sırada sesi de kulaklıklarınızda duyabilirsiniz. Bu geçişler kesintisiz biçimde gerçekleşiyor.

FreeBuds Pro’nun barındırdığı işlemci ses ve görüntü senkronizasyonu konusunda da iyi seviyede bulunuyor. YouTube videolarında senkronizasyon iyi derecede bulunuyor. Aynı durum oyunlar ve diğer kaynaklardaki filmler için de geçerli. Huawei FreeBuds Pro’nun tercih edilmesinde bu unsurun da önem taşıdığını düşünüyoruz.

Performans

Huawei, FreeBuds Pro’nun küçük ve hafif kulaklıklarına birçok gelişmiş teknolojiyi ve parçayı sığdırmış. 11 milimetrelik ultra manyetik sürücü, LCB katmanı, dinamik süspansiyon ve çift çekirdekli mıknatıs bu sürücünün parçaları arasında yer alıyor. İçeriye ve dışarıya yerleştirilen mikrofonlar da hem aktif gürültü engellemeye hem de ortamdaki gürültünün giderilerek telefon görüşmelerin daha temiz ve berrak şekilde gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Kemik algılayıcı sensör de gürültü engelleme sistemin verimliliğini daha da artırıyor.

FreeBuds Pro’nun önemli özelliklerinden bir tanesi de iki adet Bluetooth anteni barındıran ve gerçek kablosuz özelliğine sahip ilk kablosuz kulaklık olması. Bu sayede Bluetooth 5.2 destekli kulaklık ile telefon arasındaki bağlantı hızlanıyor ve daha verimli hâle geliyor. Gerçekten de kulaklıkları kutusundan çıkarıp kulağınıza taktığınız anda bağlantı kuruluyor ve kullanıma hazır hâle geliyor. Bluetooth üzerinden sunulan bağlantı menzili de yeterli. Arada kalın duvarlar olsa da, 7-8 metreye kadar kesintisiz bağlantı kuruluyor. Yani ortalama büyüklükteki bir evde rahatlıkla hareket etmeniz mümkün olacaktır.

Ses performansına gelecek olursak, öncelikle FreeBuds Pro’nun yüksek bir ses çıkış şiddeti sunduğunu söyleyelim. Bu açıdan kendisinden beklentileri karşılıyor. Özellikle basları yoğun şekilde tercih edenler ses çıkışından memnun olacaktır. Baslar ön planda, bu durum bazı şarkılarda vokallerin geri planda kalmasına neden olabiliyor. Tizler de de aşırıya kaçılmamış, en yüksek ses seviyesinde bile parazitlenme yok. Tabii ki, silikon uçlar da ortamdan izole olmada ve çalan içeriğe odaklanmada yardımcı oluyor. Sonuç olarak ses kalitesi ve deneyim açısından FreeBuds Pro sahiplerinin ihtiyaçlarını yerine getirmekte başarılı olacaktır.

Gürültü Engelleme

Günümüzde aktif gürültü engelleme özellikli kulaklıklar giderek daha fazla ilgi görüyor. Huawei de bu alanda farklı ürünlerde farklı uygulamaları ve teknolojileri hayata geçiriyor. FreeBuds Pro’nun daha önceki aktif gürültü engelleme özellikli kulaklıklara göre daha zengin bileşenler içerdiğini ve 40 dB seviyesinde bir engelleme yaptığı belirtiliyor. İçte ve dışta bulunan mikrofonlar ve kemik algılama sensörü bu sistemin verimli şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

Daha önce gördüğümüz FreeBuds 3 ve 3i modellerine göre farklı bir gürültü engelleme kontrol mekanizması bulunuyor. AI Life uygulamasına baktığımız zaman Gürültü engelleme, Farkındalık ve Kapalı olmak üzere üç farklı gürültü engelleme modunun bulunduğunu görüyoruz.

Gürültü engelleme açık durumdayken Dinamik, Sıcak, Genel ve Ultra olmak üzere dört farklı gürültü engelleme modunun bulunduğunu görüyoruz. FreeBuds 3’te bir kadran benzeri kontrolle gürültü engelleme ayarı yapılırken FreeBuds 3i’de ise böyle bir kontrol yoktu. Huawei şimdi biraz daha kolay anlaşılır ve kullanışlı bir kontrol mekanizması getiriyor. Dinamik modda gürültü engelleme çevre koşullarına göre otomatik olarak ayarlanıyor. Bunların yanında düşük gürültülü, gürültülü ve aşırı gürültülü ortamlar için sıcak, genel ve ultra gibi özel modlar var. Bulunduğunuz ortamlara göre bunları da seçebilirsiniz, ancak Dinamik ayarda tutmanız genel olarak yeterli olacaktır.

FreeBuds Pro’nun gürültü engelleme sistemi başarılı şekilde çalışıyor. Zaten bu tarz kulaklıklardan esas beklenen düşük frekansta ve sürekli şekilde olan trafik gürültüsü, motor uğultusu veya uçak sesi gibi sesleri kesmesidir. FreeBuds Pro bunları iyi şekilde yerine getiriyor. Orta ve yüksek frekanslı sesleri tamamen kesmese de onların şiddetini azaltma konusunda da iyi bir performans sergiliyor. Söylediğimiz gibi, Dinamik mod ayarı çoğu kullanıcı için yeterli ayar olacaktır.

Farkındalık modunda ise dış ortamdaki sesleri daha iyi şekilde duymanıza yardımcı olunuyor. Eğer dışarıda koşuyor veya yürüyorsanız veya iş yerinde çalışırken bir yandan müzik veya podcast dinleyip bir yandan da etrafta konuşulanları duymak isterseniz, bu mod kullanışlı olacaktır. Farkındalık modunda da düşük frekansların filtrelendiğini görüyoruz. Arka plandaki trafik uğultusu veya sokak sesi gibi sesler azaltılıyor. Dıştaki mikrofonlar yardımıyla ortamdaki konuşmaları veya diğer sesleri duymanız mümkün oluyor. Özellikle müzik dinlerken ortamdan bağınızı koparmak istemezseniz, Farkındalık modu epey kullanışlı olacaktır.

Bir de Farkındalık moduna eklenen Sesleri iyileştir ayarı var. Diğer bir deyişle Ses Tonu Modu. Bu ayarı açtığınızda orta ve yüksek frekanslar biraz daha güçlendiriliyor, insan sesi güçlendiriliyor. Ve bu sayede FreeBuds Pro kulağınızda takılı haldeyken çevrenizde konuşulanları biraz daha iyi duyuyorsunuz. Aslında bu mod sadece insan seslerini güçlendirmekle kalmıyor, diğer yüksek frekanslı seslerin şiddetinin de artmasına neden olabiliyor. Örneğin, şu satırları yazarken Farkındalık modunda sesleri iyileştir ayarı açık ve klavyeye her basışımızda sanki aşırı derecede sert biçimde basıyormuş gibi hissediyoruz.

Eğer pilden tasarruf etmek isterseniz aktif gürültü engelleme sistemini tamamen kapatabilirsiniz. AI Life uygulamasında bunun için özel bir ayar da bulunuyor. Bu arada gürültü kontrolünü sadece AI Life üzerinden değil, FreeBuds Pro’nun sap kısımları üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Sağ veya sol teki sıkıştırıp bekleterek gürültü engelleme, farkındalık ve kapalı seçenekleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

FreeBuds Pro, kalabalık veya rüzgarlı ortamlarda yaptığınız telefon görüşmeleri sırasında arka plan gürültüsünü gidermede de başarılı bir ürün. Telefon görüşmelerinde sesiniz karşı tarafa da anlaşılır ve net biçimde iletilecektir. Özellikle dışarıda yürüyüş veya koşu sırasında ya da bisiklet binerken telefon görüşmelerinizi FreeBuds Pro ile rahat biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

Pil

Pil performansı bakımından Huawei FreeBuds Pro güçlü bir kulaklık olarak nitelendirilebilir. Bunda kulaklıkların sap kısmının geniş ve kalın biçimde tasarlanmasının da etkisi var. Bu sayede nispeten yüksek kapasiteli pilleri sığdırmak mümkün oluyor. Her bir kulaklıkta 55 mAh kapasiteli pil var. Şarj kutusu ise 580 mAh kapasiteli pil barındırıyor. Bu fiziksel değerler sayesinde FreeBuds Pro rakiplerine göre iyi bir performans ortaya koyuyor.

Huawei’nin verdiği değerlere göre aktif gürültü engelleme kapalıyken 7 saate kadar, aktif gürültü engelleme açıkken 4.5 saate kadar müzik oynatma imkanı bulunuyor. Şarj kutusu ile birlikte bu süreler sırasıyla 30 saat ve 20 saate çıkıyor. Aktif gürültü engelleme açıkken 3.5 saat, aktif gürültü engelleme kapalıyken de 4 saat konuşma imkanı sunuluyor. Şarj kutusuyla birlikte bu değerler sırasıyla 18 saat ve 16 saate çıkıyor. Pratikteki değerler de Huawei’nin verdiği bu sonuçların boş olmadığını gösteriyor. Uzun spor egzersizlerinde veya uçak yolculuklarında FreeBuds Pro’nun pili hemen bitmeyecektir.

Kulaklıkların şarj kutusu içinde şarj edilmesi yaklaşık 40 dakika sürüyor. Kutudan çıkan USB-C kablosunu bir bilgisayara veya uygun bir şarj adaptörüne bağlayarak FreeBuds Pro’nun kutusunu şarj edebilirsiniz. Kablolu şarj ile kutunun tam şarj 60 dakikada gerçekleşiyor. Bu arada kablosuz şarj desteğinin bulunması sayesinde FreeBuds Pro’nun şarj işlemi daha pratik hâle geliyor. Qi kablosuz şarj destekli herhangi bir şarj aksesuarı ile kulaklıkları pratik biçimde şarj edebilirsiniz. Bu işlem de yaklaşık iki saatte tamamlanıyor.

Bu arada Huawei, FreeBuds Pro’nun 10 dakika kablo ile şarj olması hâlinde yüzde 30, 20 dakika şarj olması hâlinde de yüzde 65 pil seviyesine ulaşabileceğini belirtiyor. Kablosuz şarjda ise aynı sürelerde bu değerler sırasıyla yüzde 18 ve yüzde 32 oluyor.

Kablosuz şarjın pratiklik sağladığı nokta ise sahip olunan telefonda ters kablosuz şarj özelliğinin bulunması oluyor. Huawei P40 Pro, Mate 30 Pro gibi bu özelliği barındıran cihazlarla FreeBuds Pro’yu şarj edebilirsiniz. Diyelim ki, dışarıdasınız ve kulaklıkların pili bitmek üzere. Ancak telefonunuzda yeteri kadar güç var. Bir saat kadar müzik dinleyecek gücü şarj kutusunu telefonun arkasında birkaç dakika tutarak elde edebilirsiniz.

Sonuç

FreeBuds Pro, bir tam kablosuz kulaklıkta bulunmasını isteyeceğiniz her türlü özelliği ve unsuru bünyesinde barındırıyor. Tasarımı başlangıçta size biraz sıra dışı gelebilir, alışma sürecinde zorlanabilirsiniz. Ancak zaman geçtikçe bu kulaklıkları kullanmak size epey keyifli gelecektir. Ses kalitesi ortalamanın üstünde, basları sevenler için bu kulaklıklar fazlasıyla tatmin edici olacaktır. Gürültü engelleme de gerçekten vaat edildiği gibi çalışıyor, farklı aktif gürültü engelleme modları da biraz olsun esneklik sağlıyor. Ancak söylediğimiz gibi, gürültü engellemenin otomatik olarak ayarlandığı Dinamik mod çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. Farkındalık modu da kullanıcıların ihtiyaç duyacağı şekilde ayarlanmış. FreeBuds Pro her cihazla rahat biçimde kullanılabilir, ancak en iyi deneyim için AI Life uygulamasını yükleyebileceğiniz bir Android telefona veya tablete sahip olmanız iyi olacaktır. Daha da iyisi bir veya birden fazla Huawei cihazına sahip olmaktır. FreeBuds Pro, Huawei Ekosistemi içinde de iyi şekilde işleyen ve farklı cihazlar arasında ekosistemin doğasına uygun şekilde hareket eden bir ürün olarak nitelendirilebilir.

Huawei FreeBuds Pro
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER