Ulaşım

Fransız posta şirketi La Poste hava aracıyla gönderim yapmayı planlıyor

la-poste-drone-271214

Fransız posta servisi La Poste Amazon’un hayalini kurduğu işi gerçekleştirmek için kolları sıvadı, paketlerin teslimi için bir hava aracı hazırlıyor. Gökyüzünde daha fazla görmeye başladığımız dört pervaneleri uçan araçların aksine, Fransız dağıtım aracının altı tane pervanesi olacak ve daha çok paket teslimatının zor olduğu kırsal bölgelerde dağıtım için kullanılacak. Hava aracı son üç aydır test ediliyor ve tüm hava koşullarında dağıtımı başarıyla gerçekleştirdiği söyleniyor.

Test işlemleri Express Internationale GeoPost adlı şirket tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Hava aracının yaklaşık 40 x 30 x 20 cm.’ye kadar boyutlara sahip paketleri taşıyabildiği ve yaklaşık 20 km. çapındaki bir alan içinde dağıtım yapabildiği belirtildi. Test işlemlerini gerçekleştiren şirketin belirttiğine göre hava aracı otomatik olarak seyir izliyor.

Hava aracıyla teslimat şu anda üstünde epey çalışılan bir seçenek, ancak bu dağıtım şeklinin daha çok kırsal kesime olan gönderilerde veya çeşitli engeller nedeniyle ulaşılması güç konum veya bölgelere yapılacak dağıtımlarda kullanılması düşünülüyor. Tıbbi yardım veya bunun gibi hayati önem taşıyan gönderiler bu şekilde bir kara aracından daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilir.

La Poste’nin kırsal bölgelere paket iletimini hava araçlarıyla yapma vizyonunun hayata geçip geçmeyeceği şu an için kesinlik kazanmış değil, ancak ilerlemeler sonuca ulaşmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Ancak öncelikle yasal düzenlemelerin üstünden geçilmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER